Home Izdvojeno Izgrađuje se sortirni centar Hrvatske pošte u Velikoj Gorici

Izgrađuje se sortirni centar Hrvatske pošte u Velikoj Gorici

PODIJELITE
Izvor: Poslovni dnevnik

Hrvatska pošta pokrenula je natječaj za izgradnju novog sortirnog centra Hrvatske pošte u Vukomeričkoj ulici u blizini Gradića. Kako javlja Poslovni dnevnik, za sada im je stiglo osam ponuda. Uz potencijalne izvođače iz redova domaćih tvrtki, koji pritom nastupaju samostalno, ili udruženi u zajednice ponuditelja, svoj interes za izvođenje ovih radova prepoznale su i međunarodne tvrtke.

Najniža cijena kriterij je po kojem će se ipak odabrati izvođač i na ovome natječaju, ali uz uvjet da su zadovoljeni ostali kriteriji. U tijeku je provjera sadržaja ponudbene dokumentacije, dok u idućem razdoblju slijedi pomni pregled svih stavki i donošenje odluke o odabiru izvođača radova. Rok za izvođenje prve faze, čija gradnja obuhvaća sortirni centar s podrškom i sistem salom, visoko regalno skladište, trafo-stanicu i kotlovnicu, 18 je mjeseci od potpisivanja ugovora s budućim izvođačem. Prva faza projekta iznosi 176 milijuna kuna, ili okvirno pola od ukupnog iznosa koji se za novi sortirni centar procjenjuje na 345 milijuna kuna.

bicikl pošta

U novom sortirnom centru će se sagraditi i ukupna komunalna infrastruktura, interne prometnice i 540 parkirnih mjesta za osobna i tehnološka vozila. Kako bi se kompleks uklopio u okolinu, hortikulturno će se urediti 16.000 kvadrata zelenih površina. Kompleks ukupne površine koji će se izgraditi obuhvaća oko 38.000 m2, a površina kojom Pošta raspolaže nešto je veća od 7 hektra. Tko su potencijalni izvođači radova, kao i dodatne informacije, možete saznati na stranicama Poslovnog dnevnika.