Home Izdvojeno Ivanu Zlodiju je duhovna glazba dio života. Poslušajte njegovu prvu autorsku pjesmu

Ivanu Zlodiju je duhovna glazba dio života. Poslušajte njegovu prvu autorsku pjesmu

Razgovarali smo s Ivanom iz Velike Bune koji smatra da je glazba umjetnost pomoću koje se najprije dolazi do ljudskih srdaca

PODIJELITE

Ivan Zlodi iz Velike Bune ima samo 26 godina, otac je sedmomjesečne djevojčice i glazbenik koji je odnedavno izdao svoju pjesmu “Dolazi”.  Ivan je nekima možda i poznato lice u župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Kravarskom gdje redovito svira. Pisanjem pjesama duhovnog karaktera počeo se baviti nedavno, a uz to i svira u instrumentalnom bendu Sky Groove.

Počeo sam samoinicijativno svirati prije oko šest godina iz razonode da bih s vremenom shvatio kako je to dar od Boga i da želim zahvaliti Bogu na tom daru. Stoga sam odlučio svirati Njemu na slavu. Svirao sam raznovrsnu glazbu, ali sam se uvijek, u konačnici, vraćao duhovnoj glazbi.“, govori Ivan.

Počeo u svoja četiri zida pa krenuo svirati u župnoj crkvi

Tako je i počeo svirati u župnoj kapeli, a kasnije i u župnoj crkvi na orguljama. Nakon toga je čuo za drugačiju vrstu crkvenih, odnosno duhovnih pjesama koju izvode Emanuel, Božja pobjeda, Alan Hržica, pa sam tako i on počeo svirati takvu glazbu. Najprije je to bilo kod kuće, u njegova četiri zida, a kasnije i u župnoj crkvi na klanjanjima, misama, duhovnim obnovama i slično.

Sviram klavijature i to mi je bilo primarno pa sam uvijek tražio pjevača ili pjevačicu, ali sam shvatio da uz vježbu mogu i ja zapjevati. Tako sam odbacio strah i počeo pjevati i sve više biti aktivan u crkvi kroz glazbu. Kako sam se sve više počeo upoznavati sa modernom duhovnom glazbom shvatio sam da u Hrvatskoj ima dosta prijevoda stranih izvođača. Zato sam odlučio pisati sam svoje pjesme bez obzira čuo ih netko ili ne. Sve je išlo nekako svojim tokom. Jednostavno sam tražio od Isusa da me iskoristi čim više kako bi se proslavilo Njegovo ime. To može biti i kroz djelovanje u crkvi, čitanjem, pomaganjem, molitvom, caritasom, a u mojem slučaju je to kroz glazbu.

Svijet bi izgledao puno ljepše kad bismo dopustili da nas ta milost zahvati, a mislim da je u ovim vremenima od izuzetne važnosti osvijestiti to ljudima

Njegove pjesme šalju poruke nade, utjehe i ljubavi. “Glazba je umjetnost pomoću koje se najprije dolazi do ljudskih srdaca. Volio bih da ljudi kroz takve pjesme, bilo to moje ili tuđe, shvate koja je snaga u molitvi i u Isusu. Pomoću ovakvih pjesama događaju se promjene kod ljudi, a to mogu posvjedočiti i na vlastitom iskustvu. Svijet bi izgledao puno ljepše kad bismo dopustili da nas ta milost zahvati, a mislim da je u ovim vremenima od izuzetne važnosti osvijestiti to ljudima.

Duhovna glazba kao kanal preko kojeg se širi Božja riječ

Ivan smatra da je upravo duhovna glazba jako dobar „kanal“ preko kojeg se širi Božja Riječ. Napominje i kako je važno ne samo slušati tu glazbu već i svakodnevno proučavati Riječ. Kako govori, svaka vrsta glazbe ima svoju publiku te misli da duhovnu glazbu sve više ljudi, mlađih i starijih, prati pomoću društvenih mreža i interneta.

Ivana možete pratiti na njegovom YouTube kanalu na kojoj se nalazi njegova nova pjesma, a kako nam otkriva, polako su u pripremi i ostale. Ovu priliku odlučio je iskoristiti i da zahvali svima koji su mu bili podrška. “Ovim putem zahvalio bih svom župniku Siniši Blatariću koji mi je uvijek bio podrška u sviranju i slavljenju. Isto tako, zahvalio bih i bivšem župniku Ivanu Kljuniću koji mi je prvi predstavio modernu duhovnu glazbu i on mi je, uz obitelj, bio najveća podrška da krenem svirati u crkvi. U konačnici, najviše bih zahvalio pateru Marku Glogoviću, koji me stalno ohrabruje i potiče da pišem i objavljujem svoje pjesme. Veliko hvala i Robiju Bobesiću i Release Music Studiu na suradnji.

Ivanovu pjesmu “Dolazi” možete poslušati u nastavku.

https://www.youtube.com/watch?v=8_bV_gDoHjs&ab_channel=IvanZlodi