Home Sport Ivan Njegač: Publika me zavoljela, ja sam zavolio Goricu

Ivan Njegač: Publika me zavoljela, ja sam zavolio Goricu

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice

U subotu u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici održat će Noć borilačkih sportova. Spektakl je to kojeg Velikogoričani ne propuštaju, a za koji se posebno priprema i boksač Ivan Njegač.

– Pripremam se fizički što se tiče kondicije i snage te boksački dio treninga odrađujem. Kondiciju radim u Zagrebu kod kondicijskog trenera Marina Bašića, a boksački dio odrađujem s trenerom Vedranom Perekovićem i Stjepanom Bačurinom.

Pregovori s mogućim protivnikom, Mađarom Atilom Horvatom još traju, no Ivan je spreman na sve jer zna da će imati podršku od strane vjerne publike.

– Uvijek kad se vani boksa drugačija je atmosfera i doživljaj. Ovdje je moja publika, tu sam odrastao, svi me znaju, tu sam kao doma. Publika me zavoljela, ja sam zavolio Goricu – iskren je bio Njegač.Ivan Njegač boksom se počeo baviti s 14 godina. Iza njega je deset pobjeda. Četiri puta bio je seniorski prvak Hrvatske, sedam godina bio je u reprezentaciji i osvajao je međunarodne turnire. Profesionalno je u boksu tri godine. Prije se bavio judom, punih osam godina, a boksu ga je privukla želja za borbom pošto se i njegov kum bavio boksom te ga je i on doveo u velikogorički klub.

Kao pravi profesionalni boksač nije propustio pogledati jedan od najiščekivanijih mečeva posljednjih desetljeća – onaj između Vladimira Klička i Anthonyja Joshue. – Nakon dugo vremena to je bio pravi boksački meč u teškoj kategoriji. Vidjeli smo što je boks – jedan udarac preokrene sve. Tako je bilo i ovdje gdje je Joshua bacio Klička u knock down, pa Kličko njega. Kličko je kasnije i vodio meč, ali eto, opet je Joshua to okrenuo u svoju korist i na kraju pobijedio – komentirao je Njegač i otkrio nam tko su njegovi uzori u boksu.– Moji uzori su svi profesionalni boksači koji imaju svjetske titule, svi koji su boksali za prvaka svijeta. Svi koji uđu u boks sanjaju o tome, pa  tako i ja. No izdvojio bih Tysona kojeg svi volimo i Holyfielda.

U lov na svoju novu pobjedu Njegač ide ove subotu, 6. svibnja, u 20.30 sati.

Foto: Mario Žilec, Zlatko Srbelj