Home Izdvojeno FOTO Ivan Bekavac je kandidat MOST-a za gradonačelnika Velike Gorice

FOTO Ivan Bekavac je kandidat MOST-a za gradonačelnika Velike Gorice

"Kandidirat ću se za gradonačelnika s ciljem da vratim povjerenje građana u politiku, da građani povjeruju meni da se može bolje. Uvjeren sam da se može bolje."

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Na tiskovnoj konferenciji je danas MOST predložio svog kandidata za gradonačelnika Velike Gorice – dr. Ivana Bekavca. Ivan Bekavac ujedno je i koordinator Mosta za Zagrebačku županiju i voditelj Savjeta Mosta za zdravstvo. Konferencija se održala u danima obilježavanja Dana Grada, a i u simbolično vrijeme “5 do 12”.

“Gorica je za mene grad brojnih neiskorištenih infrastrukturnih, gospodarskih i ljudskih potencijala. Godinama svjedočimo zapuštanju i zaboravljanju naših sugrađana i potreba koje su osobito eskalirale u ovoj godini kada svi sa strahom iščekujemo nadolazeći Božić. Tu posebno ističem naše sugrađane koji su potrebiti liječenja, ali i poduzetnike koji žive strašnu neizvjesnost.”, izjavio je Ivan Bekavac, kandidat za gradonačelnika.

Dotaknuo se i pitanja rebalansa Proračuna koji je nedavno nastupio te napomenuo kako sredstva nisu pravilno prenamijenjena te da u rebalansu nema pitanja o mjerama za poduzetnike. “Proračun za iduću godinu je prepisan Proračun za ovu godinu. Nažalost, gradska uprava ne živi život naših sugrađana, živi neki paralelni svijet, a to nije svijet koji podržava MOST, HSP i građanska inicijativa.”, dodaje Bekavac te ističe kako se problemi mogu vidjeti samo kada se osvrnemo dalje od ovih deset metara centra u kojima se održavala konferencija. Spomenuo se neuređenog autobusnog kolodvora, željezničke stanice te brojnih građana na koje treba misliti, a koji svakodnevno odlaze u druge gradove zbog posla i drugih obaveza.

“Mi želimo vratiti povjerenje naših sugrađana u politiku. Prije 30 godina smo izabrali demokraciju, no većina naših sugrađana bira šutnju, pomirljivost, predodređenost situacije koja je sve gora i gora. Ne smijemo dopustiti da građani s pomirljivošću gledaju kako naš grad i dalje propada. Kandidirat ću se za gradonačelnika s ciljem da vratim povjerenje građana u politiku, da građani povjeruju meni da se može bolje. Uvjeren sam da se može bolje.”, govori ističući kako želi Goricu pretvoriti u suvremen grad i iskoristiti sve njene potencijale.

Damir Slojšek, koordinator MOST-a Velike Gorice najavio je kandidaturu te zahvalio Hrvatskoj stranci prava koja im je već i prije kandidature pružila podršku. Na konferenciji su prisutni bili sabornik Nikola Grmoja, Zvonimir Troskot, koordinator za Zagreb te Marko Sladoljev, član Glavnog odbora Mosta. “Došli smo najaviti velike stvari, ovo je grad na koji računamo. Smatramo da je doktor Ivan Bekavac najbolji izbor. Uvjereni smo, s obzirom na dobre rezultate MOST-a ovdje u Velikoj Gorici gdje smo najjača oporba u Gradskom vijeću, a i gdje smo na parlamentarnim izborima ostvarili fantastičan rezultat, da uz potporu građanskih inicijativa i drugih političkih stranaka će naš Ivan doći do drugog kruga, a tada očekujemo pobjedu.”, govori Grmoja.

Podršku u kandidaturi Ivan Bekavac ima i od HSP-a te Alana Šembere, vijećnika te člana nezavisne “Inicijative za bolju Goricu”. Lucijan Maslač, u ime HSP-a obratio se okupljenima: “Konačno je došlo vrijeme da s pravim ljudima, poštenim ljudima Velika Gorica krene u pravom smjeru. Vjerujemo da je Ivan Bekavac čovjek koji može riješiti te metastaze i voditi Goricu u novom smjeru, koji će dati priliku po stručnosti. Sretno i Hrvatska stranka prava bit će uz vas.”

Također član Inicijative, Dražen Mataković obratio se u ime Udruge branitelja te napomenuo kako Ivanu Bekavcu daje podršku jer je iskazao svoje povjerenje. Isto tvrdi i Šembera: “I prije četiri godine smo odradili dobar posao. Ivan i ja zajedno surađujemo u udruzi Jezero Čiče Turopoljsko more u kojoj smo okupili su stručnjaci, profesionalci i lokalni patrioti koji pokazuju smjer kako ovaj grad treba funkcionirati. Ivan se izazova ne boji jer se s njima bori u zdravstvu i županiji, a sada će se s njima uhvatiti i u Velikoj Gorici. Dat ćemo podršku svima onima koji konkretnim djelima žele nešto napraviti.”, izjavio je.