Home Izdvojeno Ispred Urbana, Pađena i Aerodroma: Naš sugrađanin Vedran Ivorek prvi na ex-yu...

Ispred Urbana, Pađena i Aerodroma: Naš sugrađanin Vedran Ivorek prvi na ex-yu top listi

Na ovoj listi njegova pjesma Pozdravi sunce osvojila je prvo mjesto i to iznad Urbana&4 s pjesmom Div, mladog benda Like Kolorado s pjesmom Spasoje te Jurice Pađena i Aerodroma s pjesmom Sunce mi se smije. Pjesmu možete poslušati u nastavku.

PODIJELITE

Vedran Ivorek, kantautor našim sugrađanima poznat po organizaciji i dovođenju Exposure festivala, ovaj tjedan ima novu vijest s kojom se može pohvaliti.

Naime, saznao je kako je na radiju Beograd 202 prvi na top listi ex-yu noviteti. Na ovoj listi njegova pjesma Pozdravi sunce osvojila je prvo mjesto i to iznad Urbana&4 s pjesmom Div, mladog benda Like Kolorado s pjesmom Spasoje te Jurice Pađena i Aerodroma s pjesmom Sunce mi se smije. Pjesmu možete poslušati u nastavku.

Nakon što je njegova pjesma poslana na radio Beograd 202, stigla je i na top listu, a u par tjedana i na prvo mjesto. “Da je pjesma na Top 202 sam saznao preko organizatora TAKT festivala iz Novog Sada gdje sam krajem 2019 godine osvojio drugo mjesto. On mi je javio da je čuo pjesmu na radiju dok se vozio u autu. Tada sam bio na 15. mjestu top liste. To je bilo prije tri tjedna.”, rekao nam je Ivorek.

Glasaju slušatelji diljem regije

Za top listu glasaju slušatelji radija Beograd 202 koji je inače u sklopu Radio televizije Srbije s nacionalnom koncesijom, ali taj radio se čuje diljem područja bivše Jugoslavije. “Kada sam nastupao u Sofiji krajem prošle godine, dosta Bugara mi je reklo da slušaju 202, a čuje se u BiH i u dijelovima Hrvatske, tako da s obzirom na to da se ne glasa samo telefonom, već preko društvenih mreža… mogu biti od bilo gdje, postoji čak i opcija live streama… znači publika je geografski šarolika, mada više s nekim rock predznakom.”

Vedran je na top listu stigao sa svojom pjesmom Pozdravi sunce za koju je prošle godine izdao i video spot. Trenutno radi na završetku i izdavanju albuma Sunce izlazi, kojem je Pozdravi sunce najavni singl, te priprema novi EMF. “Najviše radim na tome da se Pozdravi sunce zavrti i u hrvatskom eteru i top listama, pošto su radijske premijere bile u Španjolskoj i Bugarskoj, a nadam se i da će se uspjeti zavrtjeti spot na kojoj TV postaji.”

Njegova glazba još uvijek ima velik potencijal da se prepozna i kod domaće publike, posebice zato što pjeva na hrvatskom jeziku. Upravo u tome je i glavna zanimljivost jer je vani više prepoznat i puno bolje prolazi. Vedrana ste u Velikoj Gorici zadnji put mogli čuti 2018. godine za vrijeme Adventa. “Želja mi je da dođem i do domaće publike, jer ako vani mogu biti ispred Urbana, Pađena, Divljih jagoda, Detoura, Kekina itd. bio bih sretan da sam ovdje barem među njima.”