Home Izdvojeno Ovog tjedna će se zaprašivati komarci na širem velikogoričkom području

Ovog tjedna će se zaprašivati komarci na širem velikogoričkom području

Ovo je prva od pet akcija

PODIJELITE

Idućeg tjedna, točnije u ponedjeljak 20. srpnja će tvrtka Eko standard provesti dezinsekciju i suzbijanje komaraca na području Grada Velike Gorice.

Ovo je prva od pet akcija, a izvršit će se u ponedjeljak od 5 do 7 sati ujutro. Dezinsekcija adulticidnih oblika komaraca – krilatica će se provoditi na području I. i II. zone što uključuje Veliku Goricu, Veliku Mlaku i Gradiće. Konkretno, ovo su lokacije:

  • naselje Pleso, Klarići, Ilovnjak, Av. Pape Ivana Pavla II., Zadarska, Kneza Ljudevita Posavskog, Kolodvorska, Bana Josipa Jelačića, Josipovićeva, Ulica S.F. Jape, Ulica Braće Radić odv., Ulica E. Laszowskog, Sisačka, Seljine brigade, Rakarska, Pleška, Hrvatske bratske zajednice, Dobrilina, Zagrebačka, Trg kralja Tomislava
  • naselje Gradići: Ulica kralja Tomislava, Vladimira Nazora, Gradićka, Hercegovačka
  • naselje Velika Mlaka: Ulica N. Kramarića, Velikomlačka, Kovači, Zamlačka, Ivana Gorana Kovačića, Dolenec, Svete Barbare, Školska

Dezinsekcija će se izvršavati sa zemlje kroz vozila u pokretu korištenjem dva uređaja za aplikaciju insekticida. Koristit će se insekticid Neopitroid premium koji posjeduje dozvole za uporabu od Ministarstva zdravstva RH za uporabu u naseljenim područjima.

Ukoliko vremenski uvjeti neće dopuštati provedbu mjera, iste će se obavljati naredni dan ili kada vremenske prilike budu povoljne, o čemu ćemo poslati nove obavijesti.