Home Izdvojeno HUMANITARNA AKCIJA Zajedno protiv menstrualnog siromaštva!

HUMANITARNA AKCIJA Zajedno protiv menstrualnog siromaštva!

Za vikend možete donijeti menstrualne potrepštine i tako pomoći ženama koje nisu u mogućnosti kupiti dovoljno uložaka kako bi ih redovito mijenjale

PODIJELITE

Ovog vikenda održat će se humanitarna akcija “Zajedno protiv menstrualnog siromaštva” u organizaciji Rotaract kluba Velika Gorica.

Sudjelovanjem u akciji će se istaknuti važnost teme o kojoj se ne govori dovoljno, a to je menstrualno siromaštvo. Riječ je o nemogućnosti kupovine proizvoda za higijenu tijekom menstruacije zbog čega žene u Hrvatskoj proživljavaju sram i nelagodu svaki mjesec u godini. Čak trećina žena prisiljena je štedjeti na ulošcima, jer su im preskupi, dok ih dio kupuje po manjoj kvaliteti.

Čak deset posto žena u Hrvatskoj nije u mogućnosti kupiti dovoljno uložaka kako bi ih redovito mijenjale. Podjednak postotak njih ne može si priuštiti uloške općenito. Maleni je ovo dio rezultata istraživanja o menstrualnom siromaštvu kojeg je provela Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter krajem 2020. godine.“, govore iz Rotaracta.

Upravo zbog toga, kako bi ovakve situacije smanjili, možete podržati akciju i pomoći ženama koje se suočavaju s ovim problemom.

Akciju možete podržati 𝟭𝟳. 𝗶 𝟭𝟴. 𝘁𝗿𝗮𝘃𝗻𝗷𝗮, u subotu i nedjelju, na Trgu Stjepana Radića u Velikoj Gorici ispred Gradske knjižnice 𝗼𝗱 𝟭𝟬 𝗱𝗼 𝟭𝟰 𝘀𝗮𝘁𝗶. Prikupljene menstrualne potrepštine donirat će Sigurnoj kući Caritasa Zagrebačke županije.

Također možete sudjelovati uplatom financijskih sredstava na žiro račun HR8023600001502900246.