Home Politika HSS Zagrebačke županije: Vrijeme je da se političke stranke uozbilje i počnu...

HSS Zagrebačke županije: Vrijeme je da se političke stranke uozbilje i počnu raditi ono za što su ih građani birali!

Kako smo doznali, HDZ i partneri dogovorili su s HSS-om potrebnu većinu, a kako bi treći pokušaj konstituiranja Županijske skupštine bio uspješan, bez potrebe za novim izborima

PODIJELITE
Foto izvor: HSS ZŽ/Krešo Beljak/Facebook
Nakon dva neuspješna pokušaja konstituiranja Županijske skupštine, iz HSS-a Zagrebačke županije odlučili su reagirati, kako bi treći pokušaj bio uspješan, kako ističu u službenom priopćenju koje donosimo u cijelosti:
Nakon prvog nekonstituiranja Županijske skupštine, Odbor HSS-a Zagrebačke županije je još 1. srpnja ove godine donio zaključak kako će za predsjednika Županijske skupštine podržati kandidata s liste koja je osvojila najviše glasova birača, tj. iz redova SDP-a ili HSS-a. Tijekom razgovora, većina stranaka je bila suglasna da kandidat ili kandidatkinja za predsjednika odnsono predsjednicu Županijske skupštine bude iz HSS-a. Među strankama koje su bile suglasne s tim prijedlogom bio je i SDP.
U ovoj gospodarskoj situaciji te otežanom funkcioniranju uslijed korona krize, a u cilju što brže sanacije potresom pogođenih područja, trošak novih izbora od oko 5 milijuna kuna javnog novca, HSS Zagrebačke županije smatra štetnim i neodgovornim prema stanovnicima naše Županije.
Slijedom navedenog, a približavanjem roka za održavanje treće (posljednje) konstituirajuće sjednice, Odbor HSS-a Zagrebačke županije donio je 28. srpnja 2021. godine odluku da će HSS, ako postoji podrška stranaka i vijećnika izabranih u Županijsku skupštinu kojima je prihvatljiv kandidat ili kandidatkinja HSS-a za predsjednika odnosno predsjednicu Županijske skupštine, preuzeti odgovornost obnašanja te funkcije u cilju konstituiranja i početka rada Županijske skupštine kao predstavničkog tijela.
Uoči trećeg pokušaja konstituiranja Županijske skupštine, vrijeme je da se političke stranke uozbilje i počnu raditi ono za što su ih građani birali, a to je odgovorno raspolaganje javnim novcem, obnova potresom pogođenih područja, stabilnost uslijed korona krize, zdravstvo, obrazovanje i drugo. Stoga, u vezi medijskih napisa, predmet navedene odluke nije sklapanje koalicijskih sporazuma.
Također, vrijeme će pokazati zašto je SDP iznenada promijenio mišljenje te dao podršku isključivo Fokusovom kandidatu ili kandidatkinji za predsjednika odnosno predsjednicu Skupštine, a ne više HSS-u s kojim je bio na zajedničkoj listi.”

Nastavno na navedeno, a prema neslužbenim informacijama na mjesto predsjednice Skupštine trebala bi doći HSS-ova Martina Glasnović, predsjednica HSS-a Zagrebačke županije.