Home Gospodarstvo HEP najavio: Kreće sezona grijanja u Velikoj Gorici

HEP najavio: Kreće sezona grijanja u Velikoj Gorici

Stižu hladniji dani..

PODIJELITE

S obzirom na najavljeno zahlađenje, HEP-Toplinarstvo će od ponedjeljka, 16. listopada 2023., započeti s uključivanjem grijanja u gradovima Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću. Proces uspostavljanja isporuke toplinske energije za grijanje za više od 130 tisuća krajnjih kupaca spojenih na toplinske sustave trajat će približno tri dana.

Toplinski sustavi su spremni za novu ogrjevnu sezonu, a HEP-Toplinarstvo poziva manji dio krajnjih kupaca koji još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima da ih što prije završe. Nakon završetka radova na unutarnjim instalacijama predstavnici suvlasnika ili upravitelji zgrada trebaju HEP-Toplinarstvu dostaviti pisanu izjavu da su instalacije ispravne i spremne za prihvat toplinske energije, kako bi se u svim zgradama moglo uključiti grijanje.

Ogrjevna sezona 2023./2024. završit će najkasnije 15. svibnja 2024. godine, a odluka o točnom terminu isključivanja grijanja donijet će se ovisno o vremenskim uvjetima.