Home Izdvojeno Gužva u Školskoj: Evo što je dogovoreno na sastanku roditelja i Grada

Gužva u Školskoj: Evo što je dogovoreno na sastanku roditelja i Grada

PODIJELITE

Nakon što su peticijom upozorili kako je povećan promet u Školskoj ulici prouzrokovan Zelenom tržnicom, čini se da roditelji i Grad nalaze zajedničko rješenje. Četiri članice Vijeća roditelja razgovarali su s predstavnicima Grada. Dogovoreno je kako će se u Školskoj ulici sagraditi dodatni nogostup i uzdignuti pješački prijelazi te će biti uvedena dežurstva prometnih redara u frekventnim terminima dolazaka i odlazaka učenika osnovnih škola Eugena Kvaternika i Jurja Habdelića. Ove mjere za povećanu sigurnost u Školskoj ulici predstavio je predstavnicima Vijeća roditelja i ravnateljima tih dviju škola gradonačelnik Dražen Barišić na današnjem zajedničkom sastanku.

– Uvodno ću samo reći da je ovo prva tržnica u povijesti Velike Gorice koja je zakonita i posjeduje svu potrebnu dokumentaciju, no, isto tako, podsjećam da su vijećnici na Gradskom vijeću donoseći odluku istaknuli istu kao privremeno rješenje. Dok se ne nađe trajno rješenje, najvažnija je sigurnost djece, i meni kao gradonačelniku, ali i meni kao građaninu i roditelju – istaknuo je gradonačelnik te dodao kako na rješenjima prometne sigurnosti radi tim stručnjaka.

skolarac

Prva mjera smirivanja prometa već je u tijeku, a to je gradnja parkirališta na početku Školske. Na parkiralištu, koje će biti u režimu naplate, roditelji će moći ostaviti besplatno automobil na 15 minuta, otpratiti dijete u školu i tako i sami doprinijeti manjem broju automobila ispred samih škola i većoj sigurnosti svoje djece.

– Važna je i prometna (ne)kultura vozača. Nažalost mnogi od njih smatraju da trebaju ući na sam ulaz škole automobilom, tako da bi trebalo poraditi i na podizanju njihove svijesti – istaknule su predstavnice Vijeća roditelja obiju škola.

– Grad brine o sigurnosti u zonama svih škola na području Velike Gorice. Iz tog razloga je i napravljen Projekt vrijedan 1,5 milijuna kuna, koji obuhvaća prometna rješenja za smirivanje prometa u zonama škola, a uvršten je i u Nacionalni program sigurnosti prometa na cestama. Natječaj za izvođača radova bit će raspisan do kraja rujna – napominju iz Grada.

PLAN ZA VEĆU SIGURNOST

1. Gradnja parkirališta kao jednog od rješenja smirivanja prometa
2. Gradnja dijela nogostupa
3. Gradnja uzdignutih pješačkih prijelaza
4. Pojačana signalizacija
5. Dežurstva prometnih redara