Home Izdvojeno Glavna ulica u Gradićima bit će privremeno otvorena

Glavna ulica u Gradićima bit će privremeno otvorena

PODIJELITE

Nakon tri mjeseca radova, od sutra, 16. siječnja, za promet će biti privremeno otvorena Gradićka ulica u velikogoričkom naselju Gradići. Ulica je u potpunosti rekonstruirana, ali još se čeka završni sloj asfalta kojeg će djelatnici VG komunalca postaviti na proljeće.

IMG_2616.jpgNISU ŽELJELI RISKIRATI

–  Na kolnik smo upravo postavili prvi sloj asfalta te više nema prepreka za sigurno odvijanje prometa. Gradićku ulicu tako ćemo sutra privremeno otvoriti za promet, dok će prometnica za stalno biti otvorena nakon što na proljeće postavimo i drugi sloj asfalta  –  rekao nam je direktor VG komunalca Dragan Perić ističući kako u ovo hladno doba godine nisu željeli riskirati s postavljanjem završnog sloja bez obzira što je trenutačno iznadprosječna temperatura.

–  Za završni sloj asfalta više dana je potrebna temperatura od minimalno 10 Celzijevih stupnjeva. Prometnicu želimo napraviti kvalitetno, a ne da nam se kasnije prigovara da smo napravili propust. U pitanju su novci naših građana s kojima želimo oprezno raspolagati  –  kaže Perić.

NAPOKON PJEŠAČKA STAZA

Radovi u Gradićkoj ulici teški su 2,5 milijuna kuna. Izgradnja oborinske odvodnje od 421 metar te fekalne odvodnje od 325  metara stajala je 1,5 milijuna kuna. Svaka obiteljska kuća dobila je novi priključak. Uklonjene su sve salonitne cijevi koje su u potpunosti bile dotrajale. Zatim je uslijedila investicija od milijun kuna koja je uključivala sanaciju i rekonstrukciju prometnice te izgradnju pješačke staze zajedno s horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.IMG_2625.jpg

–  Kolnik dužine 340 metara proširili smo s pet na šest metara jer riječ je o frekventnoj prometnici. Ona napokon dobila i pješačku stazu širine 1,6 metara na kojoj smo postavili i drugi sloj asfalta čime je u potpunosti završena. Za Gradićku ulicu bilo je potrebno 330 velikih i 285 malih rubnjaka  –  napomenuo je.

Nakon što se sutra privremeno otvori Gradićka ulica, radnici i mehanizacija VG komunalca preselit će se u susjednu, Ulicu kralja Tomislava gdje se odvija još složenija rekonstrukcija prometnice, investicija vrijedna pet milijuna kuna.

IMG_2612TOMISLAVOVA DO KRAJA OŽUJKA

–  U toj ulici izvodimo radove oborinske odvodnje od 600 metara, drenažnu odvodnju od 1200 metara te zamjenu kućnih i kanalizacijskih priključaka. Riječ je o dugačkoj ulici za koju je potrebno čak 940 rubnjaka, a malih 1900 metara. U Ulici kralja Tomislava postavit ćemo i 21 stup javne rasvjete. Rok za završetak te prometnice je 100 radnih dana, a s radovima smo počeli 25.studenog 2013. Ako nam vrijeme to dopusti, ulica napravljena prema svim standardima bit će otvorena krajem ožujka  –  kaže Dragan Perić.

[print_gllr id=6070]