Home Gospodarstvo Građani rekli svoje: Žele medicinski centar, novi autobusni kolodvor i dom za...

Građani rekli svoje: Žele medicinski centar, novi autobusni kolodvor i dom za starije

U anketi su sudjelovala 393 građana

PODIJELITE

Anketa o proračunu Grada Velike Gorice za 2023. godinu trajala je od 20.10. do 11.11.2022. te su u njoj sudjelovala samo 393 građana. Upravo oni dali su svoje mišljenje o tome kako se trebaju trošiti proračunska sredstva, odnosno, koji su najvažniji projekti i programi.

Od 393 građana koji su sudjelovali njih 218 je iz samog naselja Velika Gorica (gradske četvrti, urbani dio grada), dok ih je 167 iz okolnih naselja grada Velike Gorice (mjesni odbori, ruralni dio grada). U prošlogodišnjoj anketi sudjelovale su 363 osobe.

“Kao najvažniji trenutni projekt/program ocijenjene su stipendije za učenike i studente, dok je uređenje medicinskog centra označeno kao najvažniji projekt za buduće razdoblje. Velikogoričani su se u anketi izjasnili kako izgradnju nogostupa i prometnu sigurnost smatraju najvažnijim područjem proračunskih izdvajanja.”, objašnjavaju iz Grada.

Kada su u pitanju budući projekti, uređenje medicinskog centra uvjerljivo je najvažniji projekt koji su građani naveli, a nakon njega po važnosti su novi autobusni kolodvor, nova tržnica i izgradnja doma za starije. Kao najvažnija područja proračunskih izdvajanja ocijenjeni su prometna sigurnost/izgradnja nogostupa i asfaltiranje prometnica.