Home Izdvojeno Grad Velika Gorica i UNICEF nastavljaju uspješnu suradnju

Grad Velika Gorica i UNICEF nastavljaju uspješnu suradnju

I ove godine je objavljen sporazum s Gradom i gradskim tvrtkama

PODIJELITE

Grad Velika Gorica je i ove godine obnovio sporazum o suradnji s Unicefom. Ovo uključuje pozitivnu suradnju Unicefa s Gradom te gradskim tvrtkama VG Čistoća, VG Vodoopskrbe i VG Komunalac.

Ova dobra priča započela je još 2019. godine, a realizirana je upućivanjem zajedničkog poziva građanima Velike Gorice, korisnicima usluga gradskih komunalnih poduzeća da podrže UNICEF-ove programe za najugroženiju djecu.

“Briga o djeci u Velikoj Gorici naš je strateški interes što dokazuje činjenica da smo među gradovima s najvećim izdvajanjima u području obrazovanja. Suradnja i partnerstvo s UNICEF-om nastavak je zajedničkih nastojanja u zagovaranju, promociji i osvještavanju o važnosti dječjih prava, kako u zajednici u kojoj odrastaju, tako i u društvu općenito.”, izjavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Važnost ovog sporazuma vidljiva je i u programima dječjih vrtića. U dječjim vrtićima Ciciban, Velika Gorica, Lojtrica i Žirek održavaju se besplatne radionice podrške roditeljima najmlađe djece ‘Rastimo zajedno’, a u dječjem vrtiću Žirek održavaju se i radionice za podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju ‘Rastimo zajedno plus’. Riječ je o programu koji je UNICEF pokrenuo u sklopu kampanje „Prve tri su najvažnije“.

Također, stručnjaci Centra za socijalnu skrb Velika Gorica su prošle godine sudjelovali u ciklusu edukacija za kvalitetno vođenje slučajeva i provedbu učinkovitih intervencija u radu s obiteljima u riziku.

Ugovor su potpisali početkom mjeseca potpisali Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice, Ivan Rak, predsjednik Uprave VG Čistoće, Krunoslav Višić, predsjednik Uprave VG Vodoopskrbe i Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalac.