Home Izdvojeno Goričani među najboljim sportašima županije! Velimir Šandor dobio nagradu za posebna dostignuća

Goričani među najboljim sportašima županije! Velimir Šandor dobio nagradu za posebna dostignuća

Nagrađeno je Streljačko društvo Gord Velika Gorica, Paola Bratković, Lucijan Kompes, Franjo Gavranović te Šahovski klub Polet Buševec

PODIJELITE
Foto: Zagrebačka županija

Nakon što je u Velikoj Gorici održan izbor najboljih sportaša Grada, sada je za brojne od njih stigla potvrda i od Zagrebačke županije. U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije proglašenje najboljih održano je u Pučkom otvorenom učilištu Sveti Ivan Zelina.

Nagradu za posebna sportska dostignuća i promociju Zagrebačke županije u svijetu osvojio je bacač diska Velimir Šandor iz Atletskog kluba osoba s invaliditetom „Uspon“ Velika Gorica koji je kao hrvatski reprezentativac osvojio srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Velimir Šandor proglašen je i najboljim sportašem s invaliditetom.

Priznanje za najbolju mušku ekipu osvojila je ekipa Streljačkog društva Gord Velika Gorica. Među najboljim mladim sportašicama uzrasta do 15 godina nagrađena je Paola Bratković iz Cheerleading kluba Vegasice, a među najboljim mladim sportašima nagrađen je Lucijan Kompes iz Taekwondo kluba Velika Gorica.

Priznanje je dobio i zaslužan sportski djelatnik Franjo Gavranović iz Maraton kluba Velika Gorica. Nagrada za zaslužne sportske kolektive Zagrebačke županije dodijeljena je Šahovskom klubu Polet Buševec.

Ana Lenard iz Karate kluba Samobor i Alen Nokaj iz Savate kluba Čigra Sveti Ivan Zelina najbolji su sportaši Zagrebačke županije za 2021. godinu.

Čestitavši svim nagrađenima zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec istaknuo je da je Zagrebačka županija uvijek bila i bit će vjeran prijatelj i prijeko potrebna potpora sportašima i sportskim kolektivima. „Samo ove godine smo za potrebe u sportu izdvojili više od 7,6 milijuna kuna, a kada tome još pridodamo i brojne sportske dvorane koje smo izgradili i gradimo diljem naše županije – uistinu se može reći da smo Županija koja je izrazito orijentirana prema sportu i zdravom načinu života“, rekao je Kolarec dodavši da Županija broji čak 20.000 aktivnih sportaša.

Popis drugih nagrađenih sportaša Zagrebačke županije možete pronaći OVDJE.