Home Izdvojeno Grad je zabrinut za zdravlje građana

Grad je zabrinut za zdravlje građana

PODIJELITE

Grad Velika Gorica započeo je anketiranje građana o svim temama koje utječu na zdravlje. Na osnovi rezultata anketiranja tim stručnjaka izraditi će nekoliko programa kojima će biti obuhvaćene sve populacije Velikogoričana, a prioriteti su zdravo odrastanje djece i mladih, zdravo starenje, očuvanje okoliša i zdravo urbano planiranje.

“Zdravi grad Velika Gorica” jedan od projekata gradskog razvojnog programa “Gorica 2020″, a ova anonimna anketa ima za cilj ispitati potrebe Velikogoričana i moguće promjene u načinu življenja.

STRUČNJACI RADE NA PROGRAMU ZA ZDRAVLJE

U izradi programa mogu sudjelovati svi zainteresirani svojim prijedlozima, primjedbama i komentarima, a stručnu razradu i oblikovanje obaviti će stručnjaci: medicinskom osoblju, pedagozima, nutricionistima, ekolozima, graditeljima… Hrvatska mreža zdravih gradova broji 23 grada i 14 županija. Mnogi gradovi i županije uspjeli su provesti određene promjene, a Grad Velika Gorica nada se da će svojim resursima uspjeti napraviti isto.

Ankete možete pronaći na http://www.gorica.hr/zdravi-grad/, a do kada će ankete biti dostupne građanima, iz Grada nisu objavili.