Home Izdvojeno Gotovo svaka kuća u Donjoj Lomnici ima svog vatrogasca

Gotovo svaka kuća u Donjoj Lomnici ima svog vatrogasca

PODIJELITE

Osim što se mogu pohvaliti dugom tradicijom vatrogastva, lomnički gasitelji mogu se pohvaliti i svojom brojnošću. Jedno su od najvećih društava na području Velike Gorice, ali i cijele Zagrebačke županije s preko 138 aktivnih članova svih uzrasta.

– Gotovo svaka kuća u našem mjestu ima aktivnog člana u našem DVD-u, iz čega se vidi da imamo veliku podršku naših sumještana – pohvalio nam se Ivica Stepanić, predsjednik DVD-a Donja Lomnica.

DVD Lomnica3

Lomnički vatrogasci dobro su organizirani, njihovih 27 operativaca u svakom trenutku mogu odgovoriti i na najveće izazove. Ipak, unatoč dobroj organiziranosti, brine ih zastarjela oprema.

– Imamo zastarjelu opremu na žalost, posjedujemo dva navalna vozila od kojih je jedan zastarjeli FAP ‘kljunaš’, koji bi bio lijep muzejski primjerak. Drugo vozilo koje imamo, dobili smo od Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, riječ je vozilu marke TAM iz 1987. godine. Unatoč zastarjelosti opreme koju imamo, mi je nastojimo dobro održavati, kako bi je mogli koristiti u intervencijama – dodao je Stepanić.

Nakon svečane sjednice organiziran je kulturno-umjetnički program na kojem su nastupili članovi KUD-a Nova zora iz Donje Lomnice. Pjesmom i plesom razveselili su, ali i na noge podizali, mnoge od 270 uzvanika.