Home Izdvojeno FOTO Brzi i žestoki: Sekunda je razlika, a sekunda je vječnost

FOTO Brzi i žestoki: Sekunda je razlika, a sekunda je vječnost

PODIJELITE

Velika Gorica je proteklog vikenda bila u znaku utrka brzih i žestokih, baš kao što to i sam njihov službeni naziv kaže. Na stazi ZTC-a nije nedostajalo adrenalina, a zrakom je vladao miris benzina. Bilo je doista neobičnih uradaka, kojih je na našim cestama inače nemoguće vidjeti.

– Ovdje imate produženi fićek sa dva nabrijana motora, pa peglicu sa citroenovim motorom V6 i ostale lude kombinacije, poput jugića sa također dva motora – govorio je organizator Dario Ljubičić.

Brzi-i-žestoki-2015-67.jpg

POIGRALI SE LJUBIMCIMA

Ljubitelji brzina dobro su se poigrali sa svojim ljubimcima na četiri kotača. Postigli su nevjerojatne performanse i ubrzanja. Među brojnim trkačima, za volan je sjeo i Dario Konopek iz Slavonskog Broda.

– Vozim audi S2 od tisuću plus konja. Danas sam vozio u najbržoj klasi, klasi 10. Moje vrijeme je 10,2. Auto bi mogao voziti puno brže, ali o tome ovise i uvjeti na stazi. Spustili smo snagu, negdje 300-400 konja da bi mogao odvoziti ravno, sve u svemu sam zadovoljan s klasom 10 – rekao je Dario, čiji je osobni rekord 8,7 sekundi. Postigao ga je na prošlogodišnjoj utrci u Njemačkoj.

Autolakirnica Brkić

– Od 160 natjecatelja, ja sam bio treći, tako da je to za jednog Hrvata jako veliki uspjeh. Ta moja ljubav za ovim sportom traje više od 10 godina. Vremena, znanja i novaca nikad dosta. Zadnjih 10 dana uopće nisam spavao. Cijelo sam vrijeme šerafao po autu i sastavljao dijelove, borio se jer volim taj sport – priznao je Dario.

A prva ljubav prema automobilizmu i brzinama dogodila mu se upravo u Velikoj Gorici, sada već davne 2003. godine. Tada je stigao na svoju prvu utrku, nakon čega više ništa nije bilo isto. Krenuo je od najslabije klase 17, da bi danas konkurirao u najvišoj klasi.

Tako obično biva. I utrka ‘Brzi i žestoki’ na početku je trebala probiti led. Danas na natjecanje jedva uspiju ugurati sve vozače.

– Prvi put smo krenuli 2011. godine. Ovo je peta utrka po redu, najjača do sada i po broju natjecatelja i posjetitelja, ali i po popratnim sadržajima. Nisam spavao noćima i danima pa ako budem nešto bulaznio, nemojte mi zamjeriti – našalio se organizator.

Brzi-i-žestoki-2015-28.jpg

‘ŠPARAJU NA DRUGIM STVARIMA’

Stotine tisuća kuna uloženo je u brze jurilice koje su stigle u Goricu. Čini se da kriza u proračunu njezinih vozača nije niti bila na vidiku. Ipak, to se samo tako čini. Oni su za ljubav prema svojim ljubimcima spremni otići i u dužničko ropstvo. Mnogi su uoči pripreme za goričku utrku posegnuli i za kreditom.

– Vozači su posebna ljudska bića, rekao bih. To se ide u kredite, u pozajmice, u sve živo, ali se za utrku mora imati. Sudeći po broju natjecatelja, na njih izgleda kriza ne utječe. Bit će da šparaju na nekim drugim stvarima – zaključio je Dario Ljubičić.

LEDILA SE KRV

Uz utrke automobila, na stazi od 402 metara ubrzavali su i motori. Mnogima se ledila krv u žilama.

– Naši najbrži vozači već imaju vremena od 9,5 sekundi. Serijski motori jedino što smiju imati zamjensko je auspuh, a pro motori smiju imati i spuštene vilice, zamjenske oklope, dorađene mašine, znači što softverski, što hardverski. Sekunda je razlika, a sekunda je vječnost – naglasio je Luka Jelavić, organizator Motofreak tuninga.

Prvi put se u Gorici odvijalo i noćno natjecanje. Odlična prilika za pohvaliti se dobrim zvukom ili rasvjetom svog auta, koju su posjetitelji mogli detaljno promatrati na video zidu, baš kao i provokativni sexy car wash.

[print_gllr id=25533]