Home Izdvojeno Gost 187. Matičinog četvrtka je KUD Velika Mlaka

Gost 187. Matičinog četvrtka je KUD Velika Mlaka

PODIJELITE
Foto: Josip Škof

Sutra će u Muzeju Turopolja, na 187. Matičinom četvrtku, s početkom u 20 sati biti predstavljeno Kulturno-umjetničko društvo Velika Mlaka.

– KUD Velika Mlaka osnovan je 24. siječnja 1999. godine. U KUD-u djeluje 110 aktivnih članova. U članstvu su zastupljene skupine đaka, studenata, radnika i umirovljenika. KUD Velika Mlaka organiziran je u šest sekcija: tri plesne, jedna pjevačka i dvije tamburaške sekcije. U KUD-u njeguju izvorne turopoljske pjesme i plesove, ali izvode i izvorni melos drugih krajeva. Takav pristup prenosi uspješno na mladi naraštaj – poručuju iz Matice.

Za svoje brojne dosadašnje nastupe KUD je dobio značajne pohvale i priznanja. Ističu svoju pobjedu u koreografiranom folkloru na Gradskoj smotri Grada Velike Gorice. Nastupili su na brojnim festivalima diljem Hrvatske, ali i izvan njezinih granica. Gostovali su u europskim zemljama – Bugarskoj, Makedoniji, Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Italiji, Turskoj, Grčkoj, Španjolskoj. – Nastupio je i na koncertima u humanitarne svrhe, a uz to je sustavno radio na obnavljanju starih običaja Velike Mlake – poručuju iz Matice.

U rujnu ove godine gostovat će u Crnoj Gori.