Home Izdvojeno Gorički maratonci ostvarili odlične rezultate: Škrinjarić postigao velik uspjeh na Ironmanu u...

Gorički maratonci ostvarili odlične rezultate: Škrinjarić postigao velik uspjeh na Ironmanu u Poreču

Škrinjarić je 1900 metara plivanja, 90 kilometara bicikliranja i polumaratonsko trčanje prošao za malo više od četiri sata

PODIJELITE

Maraton klub Velika Gorica imao je aktivan vikend jer niti tjedan dana nakon Zagrebačkog maratona, nastavljena je Hrvatska atletska cestovna liga i to 6. Atletskom utrkom za grb grada Zaprešića. Ista se održala u subotu 14. listopada u organizaciji AK Fit na parkiralištu i cestama kod trgovačkog centra West Gate. Tamo su bili zastupljeni s petero trkača i trkačica te osvojili puno bodova i odličja. Sudjelovali su Vedrana Janjić, Jasminka Zvonar, Ivana Novak, Marijan Malčević i Jerko Cvetković.

Cvetković je osvojio 11. mjesto generalke i prvo mjesto u kategoriji trkača ispod 23 godine, Malčević je završio kao 17. i četvrti u kategoriji M45. Janjić je osvojila četvrto mjesto u ženskoj konkurenciji, Zvonar je bila najbrža u kategoriji Ž55, a u ukupnom poretku je bila peta. Novak je završila kao 13. i druga u kategoriji Ž45, Gustetić je završio kao drugi u kategoriji M50.

Bruno Šrkinjarić je sudjelovao na Ironmanu 70.3 triatlogu u Poreču te 1900 metara plivanja, 90 kilometara bicikliranja i polumaratonsko trčanje prošao za 4h16min41sec, samo sedamnaest i pol minuta iza pobjednika, osvojivši 20. mjesto generalke, peto mjesto u kategoriji M35-39 i drugo mjesto od hrvatskih natjecatelja. Bruno je posebno briljirao u polumaratonu, kojeg je istrčao za 1h17min22sec, najbrže u svojoj dobnoj kategoriji i osmi najbrži od svih muških.

U subotu se održala Rakova noga trail na Medvednici na kojoj je Renata Horvatek osvojila 11. mjesto te prvo u kategoriji Ž55.