Home Crna Kronika Gorička policija: Vozači najviše kazni dobivaju zbog neprilagođene brzine

Gorička policija: Vozači najviše kazni dobivaju zbog neprilagođene brzine

Gorička je policija tijekom vikenda na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“. Donosimo rezulztate iste u nastavku…

PODIJELITE
Foto: Zagrebačka policija / PUZ

Gorička je policija tijekom vikenda na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provela akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“. Donosimo rezultate iste u nastavku…

Od ukupno 32 prekršaja, njih 19 je u sklopu prethodno spomenute akcije i to:

  • četiri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola
  • 12 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozilom
  • jedan prekršaj prolaska kroz crveno
  • jedan prekršaj isteka važenja prometne dozvole,
  • jedan prekršaj odbijanja vađenja krvi i urina radi analize na droge

Također je utvrđeno 13 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 32 prometna prekršaja.

Vikend rekorder

Tijekom provođenja vikend akcije gorička policija najviše utvrdi slučajeva koji se tiču prebrze vožnje ali i vožnje pod utjecajem alkohola, a ovoga puta je rekord oborio 35-godišnjak na području grada.

– Dana 01. svibnja (subota) u 01.05 sati, 35-godišnji muškarac upravljao je osobnim automobilom krećući se ulicom M. Magdalenića u smjeru sjevera u Velikoj Gorici. Nadzorom kod kbr. gdje je akotestiran, utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 1.26 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Istom je na mjestu događaj privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i izdat mu je Obavezni prekršajni nalog i isključen je iz prometa – kako stoji u policijskom izvješću.

U vrijeme provođenja akcije nije se dogodile se i tri prometne nesreće sa materijalnom štetom.

– Ovakvim akcijama kod vozača želimo potaknuti pozitivno ponašanje u prometu, u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila – poručili su iz policije.