Home Izdvojeno Gorička policija: Držite novčanike ‘na oku’

Gorička policija: Držite novčanike ‘na oku’

PODIJELITE

U proteklih tjedan dana policiji su prijavljene tri krađe novčanika. Prva se dogodila 9. siječnja u Kauflandu, kada je oko podneva novčanik ukraden nesretnoj ženi iz platnene torbe koju je nosila preko ramena. Ostala je bez osobnih dokumenata, bankovnih kartica i gotovine u vrijednosti oko 700 kuna.

Isti scenarij u istom trgovačkom centru zadesio je jučer i ženu iz Kobilića, koja je držala svoju platnenu vrećicu s novčanikom na dječjoj sjedalici u kolicima. Vrijednost novčanika s pripadajućim dokumentima, karticama i novcem iznosi oko 500 kuna.

Treća krađa evidentirana je prije tri dana u trgovačkom centru KTC, a pokradena je 76-godišnjakinja. Iz torbice koju je nosila na ramenu lopov je ukrao novčanik u kojem je imala oko 600 kuna gotovine, osobne dokumente i bankovnu karticu.

Iz policije upozoravaju građane da ne olakšavaju krađu lopovima, te da zatvorene torbice drže u ruci umjesto u trgovačkim kolicima ili na leđima.

Osim krađe novčanika, protekli tjedan obilježile su i provale. Iz skladišta poslovnog prostora u Gornjem Podotočju, 54-godišnjem vlasniku iz Mraclina ukraden je prazan metalni sef od 2.500 kuna.

Provaljeno je i u pomoćne prostorije radionice u Vukovini iz koje je otuđena motorna pila i plastični sanduk, u vrijednosti 2.000 kuna. Iz obiteljske kuće u Lukavcu ukradeno je oko 4 kg kave, 5 kg šećera, sokovi, deke i nakit ukupne vrijednosti 1.800 kuna.

U vikend naselju Gajevo na području općine Kravarsko, iz ostave u sklopu vikendice u vlasništvu 47-godišnjeg Zagrepčanina, ukradena je flakserica i lopata, a šteta je oko 1.500 kuna.