Home Crna Kronika GORIČKA POLICIJA: Ovog vikenda nismo zatekli nijednu osobu pod utjecajem alkohola!

GORIČKA POLICIJA: Ovog vikenda nismo zatekli nijednu osobu pod utjecajem alkohola!

Najviše su vozača zatekli u prebrzoj vožnji

PODIJELITE
foto: Arhiva

Gorička je policija tijekom vikenda u vremenu od u sklopu akcije „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ utvrdila deset ciljanih prekršaja, a najviše ih je kao i obično bilo počinjeno zbog nepropisne brzine, čak osam!

Osim brzine, jedan je vozač odbio alkotest, dok je drugi odbio vaditi krv i urin kao bi se učinila analiza istog na utjecaj drogama. Osim ciljanih, u navedenom periodu utvrdili su i deset ostalih prekršaja iz domene prometa, stoga su ukupno utvrdili 20 prekršaja.

Nije zatečeno vozača pod utjecajem alkohola. Jedan vozač zadržan u posebnoj prostoriji PP Velika Gorica do prestanka djelovanja opojnog sredstva (alkohol), jer se odbio podvrći alkotestiranju.  Jedan od vozača je uhićen je i doveden na nadležni Prekršajni sud, jer se odbio podvrgnuti vađenju krvi i urina radi analize na droge iako mu je preliminarnim testiranjem utvrđena reakcija na droge. Nakon presude dežurni sudac je odredio zadržavanje u trajanju od deset dana i uputio ga u zatvor.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća, dok se u ostalo vrijeme vikenda dogodilo još jedna prometna nesreća sa materijalnom štetom.