Home Izdvojeno Gorička hitna dobiva novo vozilo za sanitetski prijevoz

Gorička hitna dobiva novo vozilo za sanitetski prijevoz

Ukupna vrijednost 4 vozila za sanitetski prijevoz i 3 vozila hitne medicinske pomoći iznosi 2.5 milijuna kuna

PODIJELITE

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije od danas raspolaže s pet novih vozila, a do kraja godine stižu još dva. Među hitnim službama koje će dobiti nova vozila je i Velika Gorica koja će dobiti jedno vozilo za sanitetski prijevoz.

Ukupna vrijednost 4 vozila za sanitetski prijevoz i 3 vozila hitne medicinske pomoći iznosi 2.5 milijuna kuna. Ravnatelj Zavoda, Davorin Gajnik prilikom uručenja ključeva ispričao je kako će po jedno vozilo za sanitetski prijevoz dobiti i ispostave Zavoda u Vrbovcu, Dugom Selu i Zaprešiću.

“Kad je naša hitna u pitanju, ovu godinu smo započeli i završavamo na isti način i to primopredajom pet novih vozila. To potvrđuje da itekako skrbimo da djelatnici hitne medicine mogu kvalitetno obavljati svoj posao”, rekao je župan Kožić, podsjetivši kako je od 2014. godine do danas kupljeno 54 vozila za potrebe Zavoda za što je izdvojeno 17,1 milijuna kuna.

Inače, vozila Zavoda za hitnu medicinu godišnje prijeđu oko 5,5 milijuna kilometara zbog posebnog geografskog položaja Zagrebačke županije, ali i činjenice da se svi pacijenti koji trebaju bolničku skrb voze u Zagreb jer Županija nema bolnicu na svom području.