Home Crna Kronika Goričanin “pao” u Baselu na švercu kokaina za narkobosa

Goričanin “pao” u Baselu na švercu kokaina za narkobosa

Već godinu dana narkobos Majk je iz svoje vile u Šestinama organizirao šverc kokaina, a pomagao mu je Velikogoričanin Silvijo i još šest osoba

PODIJELITE

U Zagrebu je ovih dana u potpunoj tajnosti finalizirana istraga koju su hrvatski USKOK i policija vodili s nizom institucija diljem svijeta i to više od više od godinu dana kako bi ušli u trag narkobosu Michaelu Dokovichu, zvanom Majk ili Majkl, piše Jutarnji list. Osoba je to s više identiteta, kriminalac povezan s albansko-jugoslavenskim podzemljem, a osumnjičen je da je najmanje godinu dana iz svoje vile u zagrebačkim Šestinama vodio organizaciju za krijumčarenje kokaina.

Osim njega, Policija za sudjelovanje sumnjiči još sedam osoba, a među njima je i Velikogoričanin Silvijo Beljević koji je uhvaćen u Baselu (zajedno s češkim pilotom Alešom Skolikom i Dokovichem) kada su u jednoj podzemnoj garaži pretovarivali pošiljku od 600 kilograma kokaina.

Prema pisanju Jutarnjeg i zaključcima policijske istrage, navedeno je krijumčarenje organizirano privatnim mlažnjakom (za čije je pilotiranje bio angažiran češki pilot Sokolik), organiziran je komercijalni let za putnike pri čemu su unajmili i stjuardesu. Zrakoplov s putnicima i 600 kilograma kokaina poletio je iz Urugvaja za Nicu u Francuskoj, gdje su iskrcali putnike i stjuardesu, da bi zatim produžili do Basela u Švicarskoj gdje su istovarili drogu. Međutim, tamo su upali u zasjedu. Osim kokaina vrijednog oko 18 milijuna eura, i Dokovich i suradnici završili su u rukama švicarske policije, piše Jutarnji.