Home Izdvojeno Goričani većinski podržali HDZ, najviše preferencijalnih glasova dobio Krešimir Ačkar!

Goričani većinski podržali HDZ, najviše preferencijalnih glasova dobio Krešimir Ačkar!

U Sabor ide samo jedan Velikogoričan

PODIJELITE

Prema rezultatima DIP-a, Goričani su na ovim izborima najviše podržali HDZ koji je dobio 37,84 posto glasova birača te osvojio velikih sedam mandata. Druga je Restart koalicija s 20,87 posto glasova birača, zatim Domovinski pokret Miroslava Škore s 11,93 posto, a slijede Most s 10,63 posto te Možemo s 7,86 posto glasova birača.

U Sabor će šest kandidata s HDZ-ove liste (Davor Božinovi, Marijana Petir, Krunoslav Katičić, Ivan Celjak, Dražen Barišić i Dražen Bošnjaković), četiri koalicije Restart (Davorko Vidović, Boris Lalovac, Ivana Posavec Krivec i Željko Lenart) i po dva dobiva Domovinski pokret (Željko Sačić i Stephen Nikola Bartulica), Most (Nikola Grmoja) i Možemo (Bojan Glavašević).

Najviše preferencijalnih glasova na listi HDZ-a (ali i uopće na listama za 6. Izbornu jedinicu) u Velikoj Gorici dobio je zamjenik gradonačelnika, aktualni čelnik goričkog HDZ-a Krešimir Ačkar koji je dobio 2634 glasa, dok je gradonačelnik Barišić dobio 1848 preferencijalnih glasova na području Gorice. Uz njih, najviše goričkih glasova dobili su Zvonimir Lovrić s 550 te Zvonko Kunić s 406 glasova.

Bez saborskog mjesta ostat će jedan od najaktivnijih Goričana u saboru, Goran Beus Richembergh koji je na listi Restart koalicije dobio 1886 preferencijalnih glasova (ispred njega je još četvero s većim brojem glasova).