Home Kultura Gorica okupila 200 mladih plesačica i plesača

Gorica okupila 200 mladih plesačica i plesača

29. susret hrvatskih plesnih ansambala okupio je u dva dana 15 plesnih skupina, publici se predstavilo oko 200 mladih plesača sa 30-ak odabranih koreografija

PODIJELITE
Foto: HSK

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture proteklog vikenda, 23. i 24. lipnja 2018. godine u Dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, održan je 29. susret hrvatskih plesnih ansambala, a u godini obilježavanja 70-te obljetnice rada i postojanja. Na Susretu je tijekom dva dana nastupilo 200 mladih plesača iz Hrvatske, Češke i Slovenije. Ukupno su prikazane 32 koreografije.

 

Tročlano stručno povjerenstvo u sastavu Melita Spahić Bezjak, Sanja Tropp Frühwald i Kornelija Kosanović održalo je okrugle stolove sa predstavnicima skupina i dodijelilo Nagrade Hrvatskog sabora kulture. Nagradu za najbolju koreografiju dobio je Plesni studio Vindi iz Varaždina za koreografiju “The Animal inside”, nagrada za najbolju izvedbu otišla je Studiju suvremenog plesa Teuta iz Čakovca za koreografiju “Ravna crta”, dok je Baletni studio Gradskog kazališta Zrin dom iz Karlovca dobio nagradu za najbolji kostim.

Susret se po četvrti puta održavao u Velikoj Gorici, a suorganizatori su bili Plesni klub Megablast i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica. Materijalnu potporu pružili su Ministarstvo kulture, Grad Velika Gorica, TZ Grada Velike Gorice i Zagrebačka županija.