Home Gospodarstvo Gorica dobiva novog prijevoznika

Gorica dobiva novog prijevoznika

Predviđaju se nove kružne linije, a evo što će biti s ZET-ovom garažom i javnim prijevozom do Zagreba

PODIJELITE

Danas se na elektroničkom oglasniku javne nabave objavljuje natječaj za lokalni prijevoz za područje našeg grada. Podsjećamo, pisali smo o tome kako se traži rješenje za linijski prijevoz.

U natječaju se navodi da je objavljen za uslugu komunalnog javnog linijskog prijevoza na području grada Velike Gorice. Natječajem se traži novi pružatelj usluge prijevoza na lokalnim linijama koje voze na području Velike Gorice. Vrijednost usluge je 114 milijuna kuna plus PDV za predviđeno sedmogodišnje razdoblje pružanja usluge.

Ovim natječajem predviđeno je u uvođenje novih linija na području grada Velike Gorice –  kružna linija po gradu, linija prema željezničkom kolodvoru, te linija od željezničkog kolodvora prema poslovnoj zoni Meridian 16. Cilj je omogućiti u što većem broju korištenje vlaka za prijevoz prema Zagrebu. OVDJE smo pisali gdje će sve voziti nove linije.

Izborom novog pružatelja usluge stvorit će se uvjeti i za izmještanje ZET-ove garaže iz centra Velike Gorice. Ovim natječajem nisu obuhvaćene linije prema Zagrebu te će njih i dalje voziti ZET.