Home Crna Kronika Glavni uzroci prometnih nesreća prema Maloj Buni su prebrza vožnja i alkohol

Glavni uzroci prometnih nesreća prema Maloj Buni su prebrza vožnja i alkohol

Iz velikogoričke policije su nam ispričali gdje će u narednom periodu vršiti nadzor prometa

PODIJELITE
Foto: Arhiva / Prometna nesreća; veljača 2023.

Rijetko koji tjedan se događa da ne izvještavamo o prometnim nesrećama na našem području. O nekim lokacijama u posljednje vrijeme pišemo češće, a to su nadvožnjak Kušanec (iznad Autoceste A11), te prometnica D31 između Okuja i Male Bune.

Upravo na lokaciji prema Maloj Buni je 5. veljače došlo do prometne nesreće u kojoj je 24-godišnjakinja u lijevom zavoju prešla na istočnu stranu kolnika namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Tada je naletjela na drugi osobni automobil kojim je upravljao 22-godišnjak. U ovoj prometnoj nesreći teško su ozlijeđene dvije osobe. Unatoč tome što je mlada vozačica “kratila” zavoj i tako izazvala prometnu nesreću, bilo je komentara o tome kako se radi o opasnoj dionici.

Dragan Karačić, policijski službenik za sigurnost i preventivu u cestovnom prometu velikogoričke policije nam je rekao kako su na toj lokaciji glavni uzroci nastanka prometnih nesreća nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila i u velikom udjelu utjecaj alkohola. “S tim uzrocima se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama. Na navedenom dijelu državne ceste D-31, često dolazi do naleta na divlje životinje jer se na navedenom dijelu nalazi šuma i gdje je velika migracija divljih životinja.”, navodi Karačić.

Što se tiče prometnih nesreća u Ulici Slavka Kolara (nadvožnjaku u Kušancu), broj prometnih nesreća nije povećan, no uzroci su isti: “Prometne nesreće koje se dogode su s velikom materijalnom štetom i teško ozlijeđenim osobama iz razloga što je uzrok nastanka svim navedenim prometnim nesrećama neprilagođena brzina kretanja i velikom dijelom utjecaj alkohola.”, zaključuje.

S obzirom na situacije na navedenim lokacijama najavio je kako će u narednom periodu nadzor prometa vršiti u blizini navedenih lokacija na pogodnom mjestu kako bi se smanjio broj prometnih nesreća na što manju razinu.