Home Izdvojeno Gdje Goričani mogu pronaći osvježenje?

Gdje Goričani mogu pronaći osvježenje?

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

‘Goričko more’, jezero Čiče, ima dugu povijest te se uz njega vežu mnoge neostvarene ideje. Na goričkim jezerima danas je dopušteno samo pecanje, ali ne i kupanje. Kupanje na jezeru je zabranjeno zbog dubine od čak 50 metara i opasnosti od utapanja. Nekoliko velikih znakova i natpisa na ulazu često ne sprječava Goričke kupače da se dođu osvježiti.
– Svake godine dolazimo, mislim da ovo treba koristiti na vlastitu odgovornost. Neki su stradali i u bazenima gdje je ograničena dubina, samo je bitno biti oprezan i paziti. – rekla nam je kupačica.

Jezero Čiče - kupači (2) Jezero Čiče - kupači (1)

Kupalište na Jezeru Čiče san je Velikogoričana, a mnogi se građani sjećaju pokušaja oživljavanja jezera i noćnog života grada otvaranjem tzv. Čič-Beach-a.
– Bilo bi predivno da se ovo uredi. Voda je čišća ovdje nego na primjer na Jarunu ili nekom drugom jezeru. Kada bi netko uzeo koncesiju i dao si malo truda, Jarun bi za ovo bio nula. – dodala je kupačica.

Jezero-Čiče

Iako je kupanje bilo zabranjeno, na obali jezera nudili su se sportski sadržaji poput odbojke na pijesku i stolnog tenisa. Bio je tu bar, pozornica i plesni podij, od kojih su danas ostale samo ruševine.
– Dolazimo ovdje čitav život, svake godine od kad znam za sebe. Vruče nam je, trebamo se osvježiti, a ovo je najbliže. – rekao nam je Ozren, jedan od kupača.

Jezero Čiče - kupači (9)

Ako niste sigurni u svoje plivačke sposobnosti, i dok se ne izgradi gorički bazen, možete se osvježiti u zagrebačkim bazenima. Najbliži je bazen Utrine u Novom Zagrebu koji nema vanjski bazen. Radno vrijeme i cijene možete pogledati ovdje.
Otvoreni bazeni su na Šalati i Mladosti.

Ukoliko se odlučite za kupanje u ‘Goričkom moru’ ili nekim od otvorenih bazena, pripazite na svoju sigurnost od sunca ali i utapanja.Jezero Čiče - kupači (4)

Jezero Čiče - kupači (6)