Home Izdvojeno Galerija Galženica donosi izložbu riječkog glazbenika i slikara uz jazz koncert

Galerija Galženica donosi izložbu riječkog glazbenika i slikara uz jazz koncert

Izložba ostaje otvorena do 18.11., a ulaz na koncert je besplatan

PODIJELITE
Foto: Facebook / Jelena Vlahović

Ovog petka, 6. studenog u 19 sati održat će se otvorenje nove izložbe u Galeriji Galženica. Radi se o izložbi akademskog slikara i nagrađivanog jazz glazbenika Vedrana Ružića naziva ”Wagner”, a kustosica izložbe je Nadežda Elezović.

“Prezentirani slikarski ciklus je vizualizacija zvuka nastala sintetiziranjem dviju temeljnih Ružićevih umjetničkih disciplina, točnije slikarskih i glazbenih oblika medijskog izražavanja.”, navodi Antonia Vodanović, voditeljica Galerije Galženica.

Uz izložbu jazz koncert

Foto: Vedran Ružić Facebook

Kao popratni program izložbe, u 20 sati u Galeriji Galženica održat će se jazz koncert Vedran Ružić kvarteta kojim će promovirati najnoviji album Forbidden Live, nastao tik nakon pandemijske izolacije s ciljem spašavanja svakog, barem i kratkog, slobodnog trenutka stajanja na pozornici uživo pred publikom.

“Album sadrži devet autorskih kompozicija, a kvartet će odsvirati i neke skladbe s Ružićevih prethodnih albuma od kojih je Spiritual Market nagrađen prestižnom nagradom ”Porin” za najbolji jazz album.”, dodaju organizatori.

Otvorenje će se održati sukladno Preporukama za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja javnih događanja i okupljanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Izložba će u Galeriji Galženica ostati otvorena za posjetitelje do 18.11., a ulaz na koncert je besplatan.