Home Izdvojeno FOTO VIJEST U čemu je kvaka?

FOTO VIJEST U čemu je kvaka?

PODIJELITE

Znak zabrane zaustavljanja i parkiranja koji stoji s lijeve strane prilaznog puta stambenoj zgradi u Ulici Slavka Kolara između kućnih brojeva 4 i 8a, izgleda nikoga previše ne zanima. Naime, stanari zgrade u sporu su s Gradom oko vlasništva nad spornim putem koji traje već godinama. Iako je prije bilo dozvoljeno tu parkirati i iscrtana su parkirališna mjesta, postavljen je znak zabrane parkiranja na tom dijelu. Odgovor za ovu neobičnu situaciju potražili smo u Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i promet.

– Znak je postavljen u skladu s vatrogasnim propisima koji zahtijevaju da pristup toj vrsti zgrade mora biti širok minimalno šest metara, a dotična prometnica širine je pet do šest metara zbog čega je i stavljena zabrana parkiranja. Imali bismo problem da izbije veliki požar s pristupom vatrogasnih vozila objektu.- rekao nam je pročelnik Dubravko Katulić.

Mnoge vozače možda najviše bune uredno iscrtana parkirališna mjesta na spornom potezu koja ostavljaju dojam da vozila ne ugrožavaju sigurnost u prometu. Upitali smo pročelnika Katulića hoće li Grad obrisati oznake za parkiranje.

– Trenutačno postoji spor između stanara i Grada oko vlasništva nad spomenutim pristupnim putem i mi ne želimo ništa dirati dok se ne završi spor. – dodao je.

I dok stanari i Grad vode parnicu, ovu situaciju koriste vozači koji besplatno parkiraju svoja vozila. Znak zabrane parkiranja i zaustavljanja koji je postavljen kako bi promijenio ‘loše’ navike korisnika ovog parkirališta, pokazao se u potpunosti neučinkovitim, što najbolje pokazuje kolona vozila koja je svaki dan tu parkirana.