Home Izdvojeno FOTO VIJEST Međunarodna vježba civilne zaštite na jezeru Čiče

FOTO VIJEST Međunarodna vježba civilne zaštite na jezeru Čiče

PODIJELITE
Foto: DUZS/Facebook

Državna uprava za zaštitu i spašavanje organizirala je međunarodnu terensku vježbu civilne zaštite “IPA FLOODS – CRO 2016“ na jezeru Čiče na temu spašavanja u poplavama. Na vježbi su sudjelovali članovi Crvenog križa Velika Gorica i Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica.

– Cilj vježbe bio je priprema država za slanje međunarodne žurne pomoći u slučaju velikih nesreća i katastrofa – rekli su u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje.

Prezentirano je spašavanje na vodi, spašavanje iz poplavljenih kuća i medicinska potpora. Uvježbavalo se spašavanje, evakuacija i zbrinjavanje ugroženih osoba i materijalnih dobara iz poplavama ugroženog područja te aktiviranje i mobilizacija međunarodnih operativnih snaga civilne zaštite kroz Mehanizam Unije za civilnu zaštitu.

Foto: Crveni križ Velika Gorica/Facebook
Foto: Crveni križ Velika Gorica/Facebook

Vježbe su održane i na jezeru Rakitje, Orešje, Zaprešić te na rijeci Savi, a sa svojim spasilačkim timovima sudjelovali su predstavnici Albanije, BiH, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Kosova, Turske, Italije, Češke Republike i Hrvatske, s ukupno 300-tinjak sudionika.