Home FOTO VIJEST FOTO Via kino u Tuđmancu okupilo zaljubljenike u jesenske delicije

FOTO Via kino u Tuđmancu okupilo zaljubljenike u jesenske delicije

Posjetitelji su mogli uživati u domaćim kestenima, turopoljskom dry ginu, ukusnim burgerima by Marin Medak te filmu Blues brothers na velikom platnu

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

U središnjem gradskom parku sinoć se održala manifestacija u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije – Via kino. Riječ je o događaju koji okuplja sve zaljubljenike u jesenske delicije, a koji su mogli uživati u domaćim kestenima, turopoljskom dry ginu, ukusnim burgerima by Marin Medak te filmu Blues brothers na velikom platnu.

Možemo reći kako je Velika Gorica urbana cjelina i najveći grad u Zagrebačkoj županiji te smo ovdje željeli ispričati novu priču. Želimo dočarati našim građanima koliko malo je potrebno da se stvori jedna drugačija, inovativna, održiva i sigurna priča. Nastojimo raditi nove stvari koje će se odvijati u narednom periodu kako bismo spojili lokalne proizvođače i pokazali da u našem kraju postoji mnogo toga za još istražiti.”, govori nam Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije. Dodaje kako će se ovakvi događaji događati i dalje u Zagrebačkoj županiji pa će tako u Samoboru kroz manifestaciju Via arte obilježiti Martinje, a cijeli mjesec se organiziraju aktivnosti Via vinarija kroz koji je okupljeno preko 60 proizvođača županije.

Događaj je obogatio i turopoljski gin obitelji Brigljević. Kako nam govori vlasnik destilerije, Miljenko Brigljević, posjetitelji su mogli isprobati njihov gin u raznim kombinacijama: “Naš gin je poseban po tome da je to prvi hrvatski craft gin koji je od 2015. godine na tržištu. Riječ je o London dry ginu.” Za sve one koji se žele više upoznati s njihovim proizvodima, moguće je sudjelovanje na njihovim testingima i gin radionicama u njihovoj destileriji.

Uz gin i ukusne burgere Marina Medaka, Ogranak seljačke sloge Buševec je pripremio ukusne domaće kestene za sve posjetitelje, a isti su se mogli upoznati i s radom pasa tartufara koji traže ta dragocjena blaga po našim šumama.

Ovakvi događaji od velikog su značaja za cijelu Županiju koja uzastopno ulaže u turističke manifestacije. “S ponosom želim istaknuti da smo u Proračunu za 2020. godinu osigurali milijun kuna za turističke manifestacije. Neke od održanih i kvalitetnih manifestacija, a koje su prepoznate i izvan županije su Bučijada u Ivanić gradu, Kaj su jeli naši stari u Vrbovcu, Gastro Turopolja u Velikoj Gorici, Štuklijada, Fašnik.. i niz drugih. Potičemo u svim našim gradovima i općinama ovakve događaje. Posebno mi je drago da danas imamo novu, krasnu manifestaciju Via kino.“, govori nam Ervin Kolarec, zamjenik župana Zagrebačke županije.

Za one koji su propustili ovaj događaj, vjerujemo da će iduće godine biti još bogatiji te da ćemo ponovno moći uživati u ovakvim zanimljivim delicijama i aktivnostima.