Home Izdvojeno FOTO Velika pobjeda Ivana Njegača

FOTO Velika pobjeda Ivana Njegača

PODIJELITE

Boksač goričkoga kluba Ivan Njegač osvojio je svoju osmu profesionalnu pobjedu u karijeri. U odličnom meču koji je trajao šest rundi bio je bolji od svoga protivnika Talijana Luce Marosca. Njegač je pred domaćom publikom odnio jednoglasnu pobjedu i bio bolji u svim rundama.

 – Boksati pred domaćom publikom je nešto najljepše što se može dogoditi sportašu. Zahvalan sam što su došli u ovolikom broju. Zadovoljan sam. Kao što sam najavio ovo je bio težak protivnik. Možda sam mogao i bolje odraditi, ali me valjda i sva ta organizacija umorila. Ali zadovoljan sam što je sve to tako završilo, i sretan sam kako sam odradio – rekao je presretni Ivan Njegač, boksač Boksačkoga kluba Velika Gorica.

proglasenje-pobjednika-ivan-njegac

Da je protivnik bio jako dobar potvrditi su i njegovi treneri.

 – Zadovoljan sam jer je Njegač pokazao zavidnu formu, dobro se pripremio, a imao je super protivnika, opasnoga i jako sam sretan što je to tako dobro završilo, pozitivno za nas – nakon meča nam je rekao Stjepan Bačurin, trener Boksačkog kluba Velika Gorica.

Ivan je odigrao izvanredan meč, dominirao je u svim rundama, ali mu se u prvoj rundi dogodila jedna veća pogreška.

ivanovi-treneri-perekovic-i-bacurin

 – U prvoj rundi je dobio udarac u bradu da su mu se noge zatresle, ali pošto je tako jako spreman, dobro da se povratio – iskreno je o greškama Ivana rekao njegov trener Vedran Pereković.

 – Kontrolirao sam cijelo vrijeme meč, u prvoj rundi sam malo spustio lijevu ruku pošto imam poteškoća s tom lijevom rukom. Ne mogu ju ispružiti do kraja i prvi put sam napravio grešku koju nisam smio, pustio sam ju malo niže i odmah me pogodio. Bio je čist udarac, hvala Bogu nije me uzdrmao, odradio sam do kraja, to je odmah nakon pet sekundi bilo već dobro – da je pogriješio svjestan je i sam Njegač.

boks-29-10-2016-20

Atmosfera je sinoć bila odlična, publika se okupila u velikom broju i na sav glas navijala za Ivana Njegača, ali i ostale boksače Boksaškog kluba Velika Gorica koji su se borili u amaterskim mečevima. Pogledati ove sjajne mečeve došao je i Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika.

 – Večeras svjedočimo sjajnoj boksačkoj manifestaciji u našem gradu. Naime, naš izuzetno uspješan Boksački klub Velika Gorica kroz četiri amaterska meča je pokazao koliko kroz godine kvalitetno i dobro radi i velikogorička publika koja se odazvala u velikom broju mogla je uživati u amaterskim mečevima – rekao je Ervin Kolarec.

boks-29-10-2016-19

Zamjenik gradonačelnika je i prije meča bio siguran u Ivanovu pobjedu, a rekao nam je i o potpori koju Grad Velika Gorica daje za borilačke sportove.

 – Naši borilački sportovi su naši najuspješniji sportovi u gradu i zaslužuju imati svoje manifestacije jer brojni mladi ljudi treniraju u našim borilačkim klubovima. Njih je jako puno, postižu sjajne rezultate i budite sigurni da pomoć Grada neće izostati i u godinama koje su pred nama – objasnio je Ervin Kolarec.

O budućim planovima sinoć je govorio i sam Ivan. I dalje će trenirati, ići na sparinge te odraditi nekoliko mečeva, a kasnije se sprema napasti i veće titule, a da on to može potvrdili su i treneri.

ivan-i-trener

 – On svakako može puno, može puno napraviti, može biti prvak – rekao je Stjepan Bačurin.

 – Duga je karijera pred njim, neka ide korak po korak pa ćemo vidjeti, eto, kako bude – riječi su Vedrana Perekovića.

U amaterskim mečevima borili su se i velikogorički boksači Antonio Čakarić, Luka Šunjerga i Mislav Kovačević, dok su se u drugom profesionalnom meču borili Talijan Meriton Shala koji je u svom prvom profesionalnom meču pobijedio Mađara Csabu Schrammela.

Ivan se na kraju zahvalio svima koji su ga došli podržati i koji su navijali za njega, ali i za sve boksače iz njegovog kluba.

 – Hvala lijepo svima, hvala goričkoj publici, svim prijateljima koji su omogućili da se ovaj turnir održi i da to organiziramo – zahvalio se Ivan Njegač.

boks-29-10-2016-2

Sretan zbog Ivanove pobjede bio je i unuk Stjepana Bačurina, odnosno sin boksača Ivice Bačurina.

 – Meni je bilo baš lijepo na meču, nadam se da će tako biti i sljedeće godine i na svim ostalim mečevima. Osjećam se baš lijepo, nekako se probudilo to u meni što je Ivan pobijedio. Nadam se da će tako biti i na sljedećem meču i njega i mog tate – iskreno nam je ispričao Borna Bačurin koji je tijekom cijelom meča vjerno navijao.

boks-29-10-2016-9

U pauzama između mečeva svoja znanja pokazale su velikogoričke mažoretkinje i navijačice koje su izvele nekoliko točaka i zabavile publiku.

Foto: Zlatko Srbelj (galerija)

[print_gllr id=58701]