Home Izdvojeno FOTO Uz glazbu i smijeh predstavljen 12. Ljetopis Grada Velike Gorice

FOTO Uz glazbu i smijeh predstavljen 12. Ljetopis Grada Velike Gorice

PODIJELITE

Večeras je predstavljen 12. Ljetopis Grada Velike Gorice. Predstavljanje su uljepšali nastupi sopranistice Josipe Gvozdanić, koja je i sama napisala tekst za ovogodišnji Ljetopis, uz klavirsku pratnju profesora Krešimira Starčevića. Ljetopis Grada Velike Gorice godišnjak je koji okuplja različite teme mnogih autora.

ljetopis predstavljanje grad 12. kat d (7)

– Ideja ovog Ljetopisa je stvaranje široke panorame priloga. Imamo 40-ak autora i priloga, svi su pisali o svojoj temi, a sve ih povezuje naš Grad. Mnogi su se autori okupili, no svake godine očekujemo mlade, nove. – rekao nam je Miljenko Muršić, urednik Ljetopisa.

Godišnjak čine tekstovi o školstvu, gospodarstvu, književnosti i umjetnosti, povijesti, znanosti, društvenom i političkom životu i još mnogo čemu sa područja Velike Gorice.

– Ovo je svojevrsna kronika Grada koja označava što se dogodilo prošle godine, prava godišnja razglednica Grada. Ljetopis je za naš grad jako bitan jer kao zbornik radova pokazuje određene pristupe Velikogoričana koji daju svoja razmišljanja, autorski rad, kritiku. Ovo je događaj koji okuplja sve što se do sada dogodilo. – rekao nam je Dražen Barišić, gradonačelnik.

ljetopis predstavljanje grad 12. kat d (5)

Ljetopis je prava enciklopedija našeg kraja jer se u zadnjih 11 izdanih brojeva na oko 2900 stranica našlo više od 300 tekstova te oko tri tisuće fotografija. Gosti na predstavljanju bili su Slavica Sarkotić koja je predstavila svoju poeziju, profesor Igor Vujičić koji je predstavio svoju Srednju strukovnu školu i tekst o Tur – Solaru, Katarina Drvodelić – naša novinarka sa tekstom o GAS-u, Marija Zagorc koja je govorila o projektu Poučna staza te Zlatko Petrac sa svojim šaljivim dosjetkama i tekstom o Breškoj ligi.

– Moj tekst je o mladima u Velikoj Gorici, točnije o Goričkoj Alternativnoj Sceni jer smatram da nakon ovoliko godina njihovog djelovanja zaslužuju da se zabilježi njihov trud i prepozna rad na višoj razini. Kroz svoj tekst opisujem njihov rad i projekte koje su održali kroz ovih 18 godina, a posebno mjesto u tekstu zauzima i njihov novi program koji je trenutno na snazi – Mladi u Fokusu. – rekla nam je naša novinarka Katarina Drvodelić.

ljetopis predstavljanje grad 12. kat d (1)

– Dugi niz godina radilo se na projektima obnovljivih izvora energije, projektima financiranima od škole i Europske unije, te našim poduzetnicima. Rezultat tih projekata je osmjeh na licu te mladi ljudi obrazovani za 21. stoljeće koji su stekli nove prezentacijske, komunikacijske i tehničke vještine. – rekao nam je Igor Vujičić, profesor i autor teksta Tur – Solar.

ljetopis predstavljanje grad 12. kat d (9)

Gorička tradicija, kao i nove ideje sačuvane su u ovom Ljetopisu. Otkrili smo vam neke teme, ali kako biste saznali i ostale te pročitali kvalitetne tekstove, pronađite svoj primjerak 12.Ljetopisa u Pučkom Otvorenom Učilištu po cijeni od 50 kuna.

[print_gllr id=41698]