Home FOTO VIJEST FOTO Uoči Cvjetnice sugrađanima dijelili maslinove grančice

FOTO Uoči Cvjetnice sugrađanima dijelili maslinove grančice

Običaj je da se na misu i blagoslov nose maslinove grančice, drenek ili turopoljski pušlek

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Sutra obilježavamo Cvjetnicu ili Nedjelju Muke Gospodnje, kršćanski je blagdan koji se slavi svake godine nedjelju prije Uskrsa kao uvod u Veliki tjedan. Običaj je da se na misu nose maslinove ili grane nekog drugog stabla na blagoslov. Našim građanima danas je maslinove grančice tradicionalno dijelio gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima.

“Uoči najvećeg kršćanskog blagdana i Velikog tjedna već tradicionalno dijelimo maslinove grančice. Tjedan u koji ulazimo svima nama, u ovim teškim vremenima može biti utjeha i nada da se vratimo svemu onome što je bitno, i da više cijenimo ono što je bitno. Želimo građanima blagoslovljenu Cvjetnicu i sretan vikend pred nama”, govori nam gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Građani su ovo druženje iskoristili za razgovor s gradonačelnikom o trenutnom stanju u gradu, a poslužilo nas je i lijepo vrijeme. “Ovo je prilika da se malo i podružimo s građanima, popričamo o aktualnim temama i da im zaželimo sretan Uskrs i da ga provedu u miru sa svojim obiteljima. U ovim izazovnim vremenima svima nam je potrebno malo mira i stabilnosti.”, dodaje Darko Bekić, predsjednik Gradskog vijeća.

Uz to, na platou ispred tržnog centra danas se održavala i humanitarna akcija “Omiljeni cvijet Ane Rukavine” gdje su građani kupnjom tulipana pomogli radu Zaklade Ana Rukavina.