Home Izdvojeno FOTO U Gradićima uprizoreno Jurjevo prema zapisima Višnje Huzjak

FOTO U Gradićima uprizoreno Jurjevo prema zapisima Višnje Huzjak

PODIJELITE

Kulturno-umjetničko društvo Gradići mještanima je pripremilo tradicionalni koncert u povodu Jurjeva. U tome su im pomogli zapisi Višnje Huzjak, koja je i sama u Gradićima uživala u pjesmama i plesu.

– Puno nam pomaže njezina knjiga i bogati materijali koji se nalaze u njoj. Upravo zahvaljujući gospođi Višnji Huzjak, naša se tradicija nastavlja – ističe predsjednica KUD-a Gradići, Gordana Kovačić.

Jujevo I Koncert 2015 - Gradići (10)

 

Društveni dom bio je prepun posjetitelja. Osim domaćina, KUD-a Gradići, svoje izvorne običaje predstavili su i gosti iz Crne Gore i Slovačke.

– Iz Slovačke nam je stigao dječji folklorni ansambl s kojima surađujemo već 20-ak godina. Posjetio nas je i KUD Sloga iz Crne Gore – kazala je Kovačić, ističući kako je Jurjevo u Turopolju preraslo u jednu veliku i značajnu manifestaciju, koja dobiva ne samo nacionalni, već i međunarodni značaj.

– To je vrlo važno i za folklorno društvo i za turističku ponudu našeg grada. Događaj kojeg obilježavamo tako prenosimo i diljem naših susjednih zemalja i Europe – dodala je Kovačić.

[gmedia id=43]