Home FOTO VIJEST FOTO Suradnjom GČ Hrvatski velikani i Srednje strukovne škole učenici će izrađivati...

FOTO Suradnjom GČ Hrvatski velikani i Srednje strukovne škole učenici će izrađivati klupe i stolove

Iz GČ Hrvatski velikani svjesni su da je Grad pretrpan mnogim projektima, pa su na ovaj način željeli doprinijeti svojoj zajednici

PODIJELITE

U sklopu Projekta suradnje Gradske četvrti Hrvatski velikani i Srednje strukovne škole Velika Gorica danas prijepodne obavljena je primopredaja materijala za izradu proizvoda komunalne infrastrukture koja će slijediti nakon potpisivanja ugovora o suradnji između ravnatelja Škole te predsjednika GČ, Zorana Lovrića.

Suradnja je zamišljena na način da srednjoškolci iz Strukovne škole u sklopu praktičnog dijela nastave izrađuju klupe i stolove za gradsku četvrt.

– Drago nam je da je Strukovna škola prepoznala ovaj projekt gdje bi djeca izrađivala određene stvari i na taj način doprinijela svome gradu. Gradska četvrta Hrvatski velikani će donirati školi taj materijal koji smo dobili pomoću grada. Ovaj projekt je planiran u dvije faze, a sredstvima u iznosu od 30 tisuća kuna napravit će se oko šest stolova i 30 klupa. Ovom prilikom želim se zahvaliti gradonačelniku i gradskoj upravi što su prepoznali projekt. Drago mi je što imamo povratnu informaciju da su i druge gradske četvrti zainteresirane za slične projekte u budućnosti – istaknuo je predsjednik GČ Hrvatski velikani, Zoran Lovrić.

Djeca će raditi, a lokalna zajednica i grad će imati koristi. Iz GČ Hrvatski velikani svjesni su da je Grad pretrpan mnogim projektima, pa su na ovaj način željeli doprinijeti svojoj zajednici.

Na izradi klupa i stolova angažirat će se učenici strukovnih trogodišnjih zanimanja, koji kroz vježbe i praktičnu nastavu imaju upravo ovu vrstu obrade materijala poput rezanja, bojanja, turpijanja i zavarivanja…

– Drago nam je što surađujemo s lokalnom zajednicom a ovo je odličan primjer učenja kroz rad. Pokušavamo napraviti reformu srednje strukovnog obrazovanja gdje se učenicima daje mogućnost da su čim više uključeni u realni sektor, a ovo je upravo premosnica gdje sve to imaju prilike primijeniti u praksi, a kako bi kasnije, kad izađu na tržište rada bili spremni. S druge strane, učenici će se osjećati korisno, jer kada će prolaziti kroz grad, znajući da su baš oni to napravili vlastitim rukama. Biti će ponosni i bolje će se i ophoditi prema tome, te promicati takve vrijednosti. Nadam se da ćemo i u budućnosti imati nastavak ovakve suradnje – istaknuo je ravnatelj škole, Miroslav Antolčić.

Naime, ovo je prva faza šestomjesečnog projekta u kojoj su donirali materijal za konstrukciju. Ostatak materijala planiraju donirati iduće godine, a u skladu s budžetom kojim raspolažu.

Postavljanje stolova i klupa, otkriva Lovrić, planira se u svibnju i lipnju iduće godine na području četvrti kojima manjka ovakvih sadržaja.

– Osluškivat ćemo sugrađane i u dogovoru sa njima postavljati klupe i stolove na lokacije poput parka u Cvjetnom naselju, oko srednje škole i na Zvonimirovoj šetnici, svugdje gdje takvih sadržaja manjka. Nadamo se da će se i druge gradske četvrti uključiti u slične projekte – zaključio je Zoran Lovrić, predsjednik GČ Hrvatski velikani.