Home Izdvojeno FOTO Sportskim igrama otvoreni novi tereni Centra za odgoj i obrazovanje

FOTO Sportskim igrama otvoreni novi tereni Centra za odgoj i obrazovanje

PODIJELITE

U povodu 76. godišnjice Centra za odgoj i obrazovanje, u Gorici se održavaju sportska natjecanja osoba s intelektualnim teškoćama. Na novouređenom igralištu Centra održan je nogometni turnir, a sportske igre nastavit će se cijeloga dana.

centar-za-obrazovanje-nogometni-turnir-9.jpg

aa– S obzirom da smo i ove godine pripremili i obnovili naše igralište, htjeli smo srodne ustanove iz cijele Hrvatske pozvati ovdje na jedno sportsko natjecanje i druženje, kako bi službeno i otvorili naše sportske terene – kaže ravnatelj velikogoričkog Centra za odgoj i obrazovanje, Zvonko Katalinić.

centar-za-obrazovanje-nogometni-turnir-7.jpg

aa10 ekipa raspoređeno je u tri kategorije, a natjecatelji su stigli iz mnogih krajeva Hrvatske.

– Nije to samo sportsko natjecanje. U pitanju je jedno druženje, zajednički ručak i boravak u jednom krasnom okolišu – dodao je Katalinić.

centar-za-obrazovanje-nogometni-turnir-4.jpg

aa– Želimo pokazati da je Velika Gorica jedan vrlo humani, plemeniti i senzibilizirani grad koji uvažava sve ljude, koji može biti primjer i drugim gradovima – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Uz obrazovanje i rehabilitaciju, sportska druženja iznimno su važna za osobe s intelektualnim teškoćama, ističu u Centru za odgoj i obrazovanje.

Inače, na novom sportskom terenu Centra uskoro će se odigrati i utakmica između predstavnika Grada i Ministarstva socijalne politike i mladih.

[print_gllr id=23991]