Home FOTO VIJEST FOTO Službeno otvoren moderni gorički Pumptrack

FOTO Službeno otvoren moderni gorički Pumptrack

Uskoro će početi i izgradnja skate staze i staze za rolanje... Kacige na glavu i uživajte!

PODIJELITE

Danas je otvoren velikogorički poligon – moderni Pumptrack ili sportski poligon za bicikliste, skateboard i rolanje, kojem je prisustvovao i jedan od poznatijih BMX izvođača ovog disciplinarnog sporta u Sloveniji.

– U Europi i svijetu ovaj je vid rekreacije veliki bum, a prednost ovakvih poligona je ta da ih nije potrebno puno održavati. Za ovaj sport nije potrebna ni posebna oprema, trebate imati kacigu kao i u svakom sportu, te bicikl, skate, role, koturaljke, bilo što – kazao je demonstrator na BMX-u, Miha Glavič iz Slovenije.

Pump track stazu službeno je otvorio v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar, koji je otkrio kako ne namjeravaju stati s obogaćivanjem urbanoga sadržaja na goričkom području, već će zasigurno nastaviti obogaćivati sadržaje u budućnosti, a prema osluškivanju sugrađana.

– Ovaj projekt je pun pogodak za naš grad! Ovo je prva faza, naime, uz pumptrack stazu uskoro počinjemo gradnju skate staze i staze za rolanje, nakon što otkupimo još jednu česticu koja je u privatnom vlasništvu. Najbitnije je da koristite zaštitnu opremu uz oprez budući da je staza izazovna i zahtjevna – kazao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Ovaj je poligon smješten na parceli od dvije tisuće kvadrata, od čeka sam poligon ima 1670 kvadrata, što ga svrstava u jednog od najvećih u regiji. Vrijednost staze u prvoj fazi je oko 750 tisuća kuna, a planira se i uvesti pitka voda te klupice, ali i izgraditi sanitarni čvor.

– Sama izvedba ove popularne infrastrukture trajala je četiri tjedna. Gorički pumptrack je najveći u Hrvatskoj, a prvi je bio izgrađen u Orešju kod Svete Nedelje. Asfaltiran je, tako da ga svi mogu koristiti i vrlo je siguran za korištenje, ukoliko se korisnici pridržavaju pravila korištenja istog – kazao je Hrvoje Šepić iz HD Navigatio, tvrtke koja je bila izvođač radova goričkog Pumptracka.

Vjerujemo kako će ovdje uživati brojni rekreativci. Čak nam je i v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar otkrio kako će vjerojatno i sam doći ovdje, ali kako sam kaže kroz smijeh, držat će se strogo tenisica i svojih nogu.

– Mislim da će se moj sin Borna oduševiti i kad još malo odraste sigurno iskušati vještine na ovom poligonu, kad mu već otac nema hrabrosti za to – zaključio je Ačkar.