Home Vijesti FOTO Skupina Cumulonimbusa u Gorici izazvala jaku tuču, a moguća je i...

FOTO Skupina Cumulonimbusa u Gorici izazvala jaku tuču, a moguća je i repriza

PODIJELITE

Velikogoričko područje oko 17,15 sati pogodila je jaka tuča veličine lješnjaka. Tuča je padala 10-ak minuta, a kako doznajemo izazvala je štete na automobilima i poljoprivrednim kulturama.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda potvrdili su nam kako je oblak koji je izazvao tuču registrirao i njihov radar.

tuca,-kisa,-prolom-oblaka,-nevrijeme,-kisobran

aa– Na snimkama je vidljivo da je jedna ćelija prošla preko Velike Gorice. Riječ je o skupini Cumulonimbusa koja se stvarala na području sjeverne Bosne i Slunja. U pitanju je nestabilno područje u kojem se stalno obnavljaju te ćelije. Tuča je nastala na području Siska i Velike Gorice – rekla nam je dežurna prognostičarka Tomislava Hojsak, ističući kako oblak putuje prema Vrbovcu i Bjelovaru.

tuča1

Velika Gorica je kao i ostatak zemlje poslijepodne bila pod utjecajem polja sniženog tlaka zraka. U višim slojevima je pritjecao topao i nestabilan zrak, koji je zbog visokih dnevnih temperature lokalno uzrokovao jače nestabilnosti, a ponegdje izazvao i tuču.

Sutra nas u prvom dijelu dana očekuje sunčano vrijeme, dok poslijepodne ponovno slijedi razvoj naoblake te mogućnost tuče. Najniža jutarnja temperatura kretat će se od 14 do 16, a najviša dnevna od 26 do 29 °C.