Home Velikogoričani na djelu FOTO Sajam informiranja mladih okupio brojne udruge i učenike

FOTO Sajam informiranja mladih okupio brojne udruge i učenike

PODIJELITE

Na jednome mjestu, u Etno naselju Novo Čiče, mladi su danas mogli dobiti informacije od raznih udruga, institucija i organizacija vezano za edukaciju, radionice i obrazovanje. Na Sajmu informiranja mladih predstavilo se deset izlagača, među ostalima, i udruge iz Zaboka, Zaprešića, Zagreba (Institut za usavršavanje mladih ISUM) i Velike Gorice.

– Mislim da je dobro prošlo, došla su djeca iz OŠ Novo Čiče, pitala su što radimo, čime se bavimo. Osim što sudjelujemo na sajmovima, organiziramo i predavanja na školama. Neke učenike poznajem pa su već pitali gdje se mogu javiti, mada mogu službeno volontirati tek s 15 godina. Kroz par godina i oni će se priključiti svijetu volontera – ispričala nam je Ana Peternac Bučan, voditeljica projekta Volonterski centar Velika Gorica.Anamarija i Ružica iz Centra za mladež Zaprešić predstavile su udrugu koja na području njihovog grada djeluje skoro 20 godina. – Došli smo predstaviti lokalni Info centar grada Zaprešića koji mladima u našoj zajednici nudi različite usluge kao što su radionice i edukacije koje su primjerene njihovim potrebama i interesima – rekla nam je Ružica.

Iz Zaboka je došla Kristina. Tamošnja Mreža udruga Zagor mladima nudi niz usluga. – Info centar za mlade Zagor djeluje na području Krapinsko-zagorske županije u kojemu mladi mogu kreativno i kvalitetno provesti svoje vrijeme, mogu se informirati, družiti se, volontirati, saznati informacije o mobilnosti te se mogu uključiti u razne edukacije.Iz Velike Gorice na Sajmu su bili i predstavnici Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina, Policijske uprave Velika Gorica, Gradska organizacija Crveni križ te Centar za djecu, mlade i obitelj. – Imamo puno besplatnih programa za djecu i odrasle, radionice za djecu predškolske dobi, školske dobi te za mlade i odrasle. Imamo i psihoedukativne radionice, kreativno-socijalizacijske radionice i edukacije za stručnjake – rekla nam je Maja iz Centra za djecu, mlade i obitelj.

Sajam su organizirali Udruga Zamisli kroz Regionalni info centar za mlade Zagreb u suradnji s KUD-om ”Čiče” koji se također predstavio mladima.– Pokušavamo pokriti sve, i zapošljavanje, mobilnost, slobodno vrijeme, obrazovanje, zdravlje. Konkretno u Info centru za mlade mogu postaviti bilo koje pitanje. Ako ne znamo odmah odgovor, onda se savjetujemo s institucijama i povezujemo. Cjelokupna ideja je da oni na jednome mjestu mogu dobiti odgovore na sva pitanja – rekla nam je Ivana Kuzmanić iz Udruge Zamisli i voditeljica regionalnog Info centra za mlade Zagreb.

Cilj manifestacije je osvijestiti mlade da imaju pravo na informiranje te im na jednom mjestu pružiti sve potrebne informacije.