Home Izdvojeno FOTO Proštenje u Šiljakovini: proslava svetog Petra i Pavla

FOTO Proštenje u Šiljakovini: proslava svetog Petra i Pavla

PODIJELITE

Dva dana u Šiljakovini se obilježavao blagdan svetog Petra i Pavla. U subotu je održano dječje vatrogasno natjecanje koje je organizirao DVD Šiljakovina, a u goste su stigli i sudionici 2. Turopoljske milje. Danas je bila središnja svečanost – 21. Folklorni susreti na kojima su nastupali KUD “Nova Zora” iz Donje Lomnice i KUD “Hrvatsko srce” iz Odre i Žabnog.

– Zadovoljan sam programom koji ne može biti dugačak zbog vrućine, da publika može izdržati. Trajalo je sve oko sat i 20 minuta. Brežani su uvijek voljeli plesati i pjevati, bilo je puno i bivših članova u publici čija su djeca sada u ansamblima pa su ih došli vidjeti – rekao je Dražen Lučan predsjednik Folklornog ansambla Šiljakovina.

FA Šiljakovina nastupit će i na Županijskoj smotri, a održat će i cjelovečernji koncert. – Ekipa je upjevana i uigrana. Imat ćemo sad pauzu od mjesec dana pa će nam trebati dva tjedna da se vratimo na radnu temperaturu.  Prije smo išli za pobjedom, a u zadnje vrijeme djecu odgajamo da idemo nastupiti što bolje pa su i rezultati odmah bolji jer nemaju presinga – rekao je Lučan.

U Šiljakovinu na proštenje došao je i zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Ervin Kolarec koji je svim mještankama i mještanima Mjesnog odbora Šiljakovina čestito njihov dan. – FA Šiljakovina je sjajno društvo koje svake godine napreduje i entuzijazam mještana je vidljiv, a i sve više mladih se uključuje. Na sjajan način prezentiraju Veliku Goricu, Zagrebačku županiju i Hrvatsku. Kao čelnici grada ponosni smo na društveni život grada, na folkloraše, sportaše i DVD-e jer tako pokazujem da smo po tom pitanju u vrhu u Hrvatskoj – rekao je Kolarec.Za novu predsjednicu Mjesnog odbora Šiljakovinu, Karmen Rak, organizacija proštenja bila je jedan od prvih zadataka na novom poslu, no planova do idućeg proštenja je puno. – Imamo staru školu, fali nam dvorana, mrtvačnica, nadam se da će i Grad imati sluha. Imamo jaku i veliku volju. Prometnice treba urediti. Tu imamo i zapuštenu vojarnu koja je u derutnom stanju. Nadamo se da ćemo ju moći urediti i staviti u funkciju – rekla nam je Rak te pohvalila učenike od prvog do četvrtog razreda koji su uoči proštenja uredili dječje igralište. – Naši klinci su brusili, šmirglali, farbali, bilo je prekrasno! Bilo je lijepo ozračje, djeca su sama uredila igralište.

Danas je u Šiljakovini održano i 5. kolo Malonogometne lige Vukomeričkih gorica a navečer je zasvirala grupa ”Sjaj”.

foto: Nevenka Gašparac, Stjepan Zlodi, Mario Žilec