Home Izdvojeno FOTO prije i poslije: Mlada obitelj sada ima novi dom i lakši...

FOTO prije i poslije: Mlada obitelj sada ima novi dom i lakši život zahvaljujući Društvu žena Buševec

Dobile su pomoć od Grada, ali i brojnih, divnih donatora kako bi ova obitelj imala dostojanstven život

PODIJELITE
Foto: Društvo žena Buševec

Društvo žena Buševec ponosno ističe da je nedavno završilo svoj dosad najveći projekt usmjeren prema obitelji iz mjesta Sop Bukevski. Na sastanku upravnog odbora, gdje se raspravljalo o akciji uređenja obiteljske kuće, Društvo žena dalo je zeleno svjetlo, a predsjednica Lidija Rožić krenula je u akciju. Inicijativu za pomoć obitelji prenijele su Renata Puž i Mateja Puž, te su ih zamolile za podršku.

Lidija je prvo posjetila Centar za socijalnu skrb i Grad Veliku Goricu, zatraživši jednokratnu novčanu pomoć. Centar je odobrio 464,28 €, dok je Grad dao 458,91 €. Nadalje, Lidija je uspješno tražila donacije od različitih tvrtki i pojedinaca kako bi osigurala potrebne materijale i radove.

Firma Nord, braća Cvetnić, vl. Nikola Cvetnić, donirala je dimnjak visine šest metara sa svim potrebnim priključcima u vrijednosti od 350 €. Firma Color Mikulčić d.o.o. donirala je tri kante boje za zid od 25 kg, ukupne vrijednosti 51 €. Iličić Mont donirao je dio PVC prozora s montažom, čija je vrijednost iznosila 930,89 €. Mateja Kalisar iz VG Legacy pridružila se donaciji, darujući lim za krovište u iznosu od 1.722,38 €. Josipa Smolčić je donirala stol i stolice.

Društvo žena Buševec je također izdvojilo sredstva za nabavku raznih materijala kao što su ljepilo za pločice, podne pločice, PVC prozori, mreže, cement, laminat, gilir masa, alu profili, pur pjena, samonivelirajuća masa, PVC vrata, samoljepljiva tapeta, mort za zidanje, akril grant, letve, grede, ljepilo za knauf, staklena vuna, čavli, te druge potrebne stavke. Ukupni trošak nabavke materijala iznosio je 4.588,86 €.

Radovi na i u kući, koji su izvedeni uz pomoć majstora, obuhvaćali su zidanje dimnjaka (250 €), krovište (1.000 €), radove u kući (1.900 €), električne instalacije (300 €), montažu namještaja (100 €), šljunak (140 €) te dodatne potrebštine za kućanstvo (200 €). Ukupni trošak radova iznosio je 3.890 €.

Društvo žena Buševec izražava duboku zahvalnost svim donatorima koji su podržali ovaj humanitarni projekt, kao i svim ljudima koji su na bilo koji način pridonijeli. “Društvo žena s ponosom može izdvojiti predsjednicu Lidiju koja je dala sve od sebe da ovaj projekt uspije i da bude dovršen u što kraćem roku. Predsjednica je odvojila puno svog slobodnog vremena, truda i odricanja kako bi pomogla jednoj mladoj obitelji u potrebi koja čak nije imala adekvatan krov nad glavom. Na takvom radu i žrtvi samo možemo biti ponosne na svoju predsjednicu koja kad se uhvati nekog posla i projekta, napravi to kako treba.”, ističu iz Društva.