Home Izdvojeno FOTO Povelju za životno djelo dobio je učitelj Stjepan Kazimir Šipušić

FOTO Povelju za životno djelo dobio je učitelj Stjepan Kazimir Šipušić

Na svečanoj akademiji nagrađeni su brojni zaslužni pojedinci i organizacije za svoj nesebičan i dugotrajan rad i zalaganje

PODIJELITE

Na svečanoj akademiji nagrađeni su i brojni zaslužni pojedinci te organizacije za svoj nesebičan i dugotrajan rad i zalaganje.

Ovom svečanom prigodom dodijeljeno je 13 nagrada – Povelja Grada Velike Gorice za životno djelo, dvije Nagrade Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića, dvije Nagrade Grada Velike Gorice Krčka vrata, dvije Nagrade Grada Velike Gorice s likom Nikole Škrlca Lomnićkog, pet Nagrada Grada Velike Gorice „Zlatna turopoljska podgutnica“ i jednu Nagradu Grada Velike Gorice Turopoljsko srce.

Povelja Grada za životno djelo dodjeljena je Stjepanu Šipušiću, umirovljenom učitelju, članu POT-a, vatrogascu, ogrankašu, glumcu i izviđaču. Učitelj je ovom prigodom pročitao pjesmu ‘Življenje’, autorice Slavice Sarkotić.

– Ovo je nagrada koja se dobiva jednom u životu i velika mi je čast što sam dobio ovakvo priznanje, baš na dan svete Lucije. Mnogi su ovdje prisutni, živeći na turopoljskoj grudi ugradili svoj umni, tjelesni i emotivni naboj rada i života, a za boljitak života bližnjih. Dopala me posebna čast da se u ime svih dobitnika zahvalim povjerenstvu i Vijeću za izbor kandidata temeljem prijedloga. Želim se zahvaliti ponajprije mojoj ženi i mojoj familiji na ogromnoj podršci svih godina, bez kojih ne bi mogao ostvariti mozaik različitih aktivnosti, te im ovako javno želim reći hvala- emotivno se obratio Stjepan Kazimir Šipušić.

Evo tko su još dobitnici nagrada Grada Velike Gorice

Nagrada Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića dodjeljena je Igoru Pari, nastavniku gitare i komorne glazbe u Umjetničkoj školi Franje Lučića, te Tomislavu Odžiću za istaknuti sportski i društveni doprinos.

Nagrada Grada Velike Gorice s likom Nikole Škrlca Lomničkog dodjeljena je DVD-u Turopolje za njihov kontinuiran nesebični rad već 80 godina, te Mati Ćoriću, dragovoljcu i invalidu Domovinskog rata.

Nadalje, nagrada Grada Velike Gorice Krčka vrata dodjeljena je Nedeljku Saviću za uspješno djelovanje poljoprivrednog obrta te gospođi Slavi Noršić, obrnici poznatoj po vlasništvu brijačnice Brico i seka.

Nagrada Grada Velike Gorice “Zlatna turopoljska podgutnica” dodjeljena je Stipi Duvnjaku za predani rad u KUD-u Čiče, Ivanu Čengiću za rad u atletskom klubu osoba s invaliditetom Uspon, obitelji Dianežević koji svojim djelovanjem njeguju Turopoljsku tradiciju, Mirjani Hrženjak koja se bavi kulturno-umjetničkim amaterizmom te Turopoljskim mažoretkinjama koje djeluju već 25 godina u Gradu.

Naposlijetku, nagrada Grada Velike Gorice “Turopoljsko srce” dodjeljena je VG Legacyju, grupi Velikogoričana koji humanitarno djeluju na području grada i Hrvatske.