Home Izdvojeno FOTO Pogledajte kako su mladi ukrasili bor na Galženici

FOTO Pogledajte kako su mladi ukrasili bor na Galženici

PODIJELITE

Učenici iz Gimnazije, Ekonomske škole i Strukovne škole okupljeni u Gorički klub mladih posljednjih su dana vrijedno stvarali božićne ukrase. Bojali su, šarali, lijepili, rezali i vezali, sve dok nisu napravili 55 kuglica i jednako toliko velikih mašni kako bi danas okitili bor na Galženici.

– Koristili smo tehniku decoupage, lijepili smo CD-e po kuglicama i u kuglice smo stavljali pahuljice. Radili smo i mašne od jutenih vreća. Djeca su dobro prihvatila izazov, bili su svi vrijedni i ovo je rezultat – rekla nam je Matea Perić iz Goričkog kluba mladih pokazujući na kuglicama ukrašen bor.kicenje-bora-2016-11

U akciju kićenja bora uključili su se i najmlađi, dok su djelatnici VG Komunalca pažljivo postavljali kugle pri samom vrhu bora. U ukrašavanju se mladima pridružio i Krešimir Ačkar, pročelnik Upravnog odjela zapredškolski odgoj, školstvo i sport.kicenje-bora-2016-3

– Želimo da svi naši sugrađani kroz naše radionice i aktivnosti koje provodimo osjete advent i da zajedno dočekamo Božić i da u Velikoj Gorici koja je intimna sredina, koliko je god velik grad, oni budu obogaćeni za svaki sadržaj i svako nadolazeće razdoblje, pogotovo jedno ovako intimno kao sto su advent i Božić – zaključio je pročelnik.

kugle-galzenica-advent-2016-3

Na fontani na Trgu Stjepana Radića postavljeno je i 12 velikih crvenih kugli koje su ovog došašća, zajedno s dva anđela, zamijenile adventski vijenac koji je prošlih godina ukrašavao fontanu.

[print_gllr id=61836]