Home Gospodarstvo FOTO Počela izgradnja novog hotela

FOTO Počela izgradnja novog hotela

PODIJELITE
foto: hotel Garni u Rakarskoj

U Rakarskoj 1 u Velikoj Gorici počela je izgradnja novog hotela s četiri zvjezdice vrijednog gotovo 31,8 milijuna kuna. Dio bespovratnih sredstava, 10 milijuna kuna, dobiven je iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Hotel će imati 45 smještajnih jedinica, s dodatnim sadržajima –wellnessom, caffe barom, salom za sastanke, restoranom sa 160 sjedećih mjesta i kongresnom dvoranom. Ukupan broj ležajeva hotela je 86 u jednokrevetnim, dvokrevetnim sobama i apartmanima.

-Hotel se otvara za 15 mjeseci, 3. prosinca 2017. godine. Bit će otvoreno 30 novih radnih mjesta. Traže se vrhunski kuhari, iskusni i kvalitetni konobari, wellness, recepcija i sve ostalo. Nivo hotela 4 zvjezdice zahtijeva i takvo osoblje. Bit će i dodatnih školovanja i edukacije, mi ćemo to financirati jer gotovih kadrova na hrvatskom tržištu nažalost nema.-rekao je Stjepan Vrban, vlasnik tvrtke ”Crv” koja je investitor ovog novog objekta u gradu.Novi hotel (15)Hotelijerstvo u Hrvatskoj uvijek je perspektivno, ali rijetko profitabilno, naglasio je Vrban, vlasnik nekoliko hotela na hrvatskoj obali.

-Sama investicija bi bila teško izvediva bez eu fondova. Oni su to prepoznali, da grad šesti ili sedmi po veličini u državi nema gradski hotel i to su sufinancirali. Tu je i Zračna luka, taj hotel je stvarno priča 365 dana. -rekao je.

Izgradnja hotela u Velikoj Gorici dio je i Strategije turističkog razvoja Velike Gorice.Novi hotel (7)-To je nešto što otvara jednu novu dimenziju razvoja velikog grada kao što je Velika Gorica. Mi imamo još nekoliko hotela i ležajeva, ali nikad ih nije dovoljno. S obzirom na ono što nas čeka u Velikoj Gorici, svaka ovakva investicija, odnosno hotel ne da je dobrodošao nego je jedino što nam može omogućiti normalan život. -rekao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Zahvalio je obitelji Vrban koja je odlučila investirati u kontinentalni turizam upravo u Velikoj Gorici te stručnjacima koji su privukli značajna sredstva iz EU fonda za regionalni razvoj.Novi hotel (8)-Samo u ovom dijelu Velike Gorice investitori će u idućih godinu i pol dana uložiti oko 200 milijuna kuna, od kojih će grad dati oko 50 milijuna što je još jedna potvrda da se grad budi.- naglasio je gradonačelnik.

Vrban je rekao kako im je cilj unapređenje turističkih usluga u suradnji s lokalnim udrugama i zajednicama, stvaranje novih turističkih proizvoda u svrhu cjelokupnog razvoja velikogoričkog kraja i Zagrebačke županije.

[print_gllr id=54745]