Home Izdvojeno FOTO Pobjede domaćih boksača na 15. memorijalnom turniru “Danijel Kalanj”

FOTO Pobjede domaćih boksača na 15. memorijalnom turniru “Danijel Kalanj”

PODIJELITE

U subotu je, na nogometnom terenu u Maloj Buni, održan 15. Boksački memorijalni turnir “Danijel Kalanj”. U sjećanje na prerano preminulog velikogoričkog boksača i branitelja Danijela Kalanja u profesionalnim mečevima nastupilo je deset boksača i dvije boksačice. Stotine gledatelja došlo je pogledati ovaj boksački spektakl. Glavnu ulogu u organizaciji ovog spektakla imao je Ivica Bačurin koji je u drugoj rundi nokautom pobijedio svog protivnika, Srbina Miloša Dovedana. – Volio bih ovdje boksati do kraja svoje karijere, dokle god ću boksati. Ovdje sam odrastao, proveo svoje djetinjstvo. Jedino bi bilo dobro kada bi malo manje tereta oko organizacije bilo na meni i da dovedem malo boljeg protivnika da gledatelji zajedno sa mnom strahuju cijeli meč hoću li ja to moći ili ne – ispričao je Ivica Bačurin. Drugi velikogorički boksač, Ivan Njegač, brzo je završio meč. Već je u prvoj rundi nokautom pobijedio Matiju Bobića. – Imao sam kontrolu od početka. Protivnik je bio malo teži. Moram se Matiji zahvaliti što je uletio u borbu u zadnji tren. Trebao je biti jedan dečko iz Srbije koji je otkazao pa je Matija uskočio – nakon meča je ispričao Njegač koji je najavio meč krajem mjeseca u Bosni te veliki meč za titulu koji će se krajem ove godine održati u Velikoj Gorici. Na turniru je nastupio i Marino Goleš koji je u drugoj rundi nokautom pobijedio Branislava Plavšića, protivnika iz Srbije. – Bilo je odlično. Uspio sam tri, četiri puta jako pogoditi protivnika, ali svaka mu čast, dizao se. To su teški udarci, ali dečko ima srce i želi to – rekao je zadovoljni Goleš.

U profesionalnim mečevima još su boksali i Ivica Perković i Neđa Čvorović iz Srbije kojeg je Perković nokautirao u prvoj rundi. Nastupio je i dvojac iz Bosne i Hercegovine – Boško Mišić i Ivan Šakić, a pobjedu je u drugoj rundi odnio Šakić. Jedini ženski boksački par činile su Ema Kozin iz Slovenije i Divna Vujanović iz Srbije, a pobjedu je odnijela Slovenka koja je bila bolja u svih osam rundi.  – Ovo je drugi puta da smo prisutni ovdje u Maloj Buni. Ovaj put bilo je više mečeva. Dajemo apsolutnu podršku svakoj inicijativi koja doprinosi popularizaciji profesionalnog boksa. Nadamo se da će buduće manifestacije biti još veće i kvalitetnije. Bačurin i Njegač su kvalitetni boksači koji su se već pokazali. Šteta što nemaju veću podršku sredine i sponzora da naprave i značajnije iskorake u svojoj karijeri. Posebno kada je riječ o Bačurinu koji boksa po Europi i protiv teških protivnika gdje je u nepovoljnom položaju, bilo bi puno bolje kada bi to mogao ostvarivati na domaćem terenu, posebno u Velikoj Gorici – komentirao je Harry Gorian, generalni tajnik Hrvatskog saveza profesionalnih boksačkih sportova.

Boksački klub Velika Gorica pobrinuo se i za zabavni dio programa. Između amaterskih i profesionalnih mečeva posjetitelje je zabavljala grupa Sjaj.Kako je ove godine bilo u Maloj Buni, pogledajte u fotogaleriji.

Foto: Mario Žilec