Home Izdvojeno FOTO Otkrivena spomen ploča hrvatskom branitelju Tihomiru Bučariću

FOTO Otkrivena spomen ploča hrvatskom branitelju Tihomiru Bučariću

PODIJELITE
foto: Vladimir Štarkelj/Facebook

U subotu je u Mičevcu na Društvenom domu otkrivena spomen ploča poginulom hrvatskom branitelju Tihomiru Bučariću. Ploča je postavljena zahvaljujući Udruzi veterana Domovinskog rata Velika Gorica-Klub Mičevec, Mjesnom odboru Mičevec i udrugama koje djeluju u mjestu te župniku Josipu Kidjemetu.

Za Tihomira je održana i misa zadušnica u crkvi svetog Benedikta opata, a spomen ploču su otkrili general Josip Lucić, zapovjednik 1. gardijske brigade ”Tigrovi” i Ivan Haluga, predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata Mičevec.   – Naš Tihomir je bio jedan od onih najboljih sinova koje je Domovina imala, koji, kada je bilo najteže nisu dvojili, nisu kalkulirali, odazvali su se pozivu domovine i branili svoju obitelj, svoj dom, domovinu i svoj narod. Nažalost, Tihomir i brojni drugi položili su i dali ono najviše, svoj život. Podnijeli su najveću žrtvu. Njegova obitelj je jednako tako ogroman obol dala – rekao je Ilija Vučemilović, izaslanik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Na otkrivanju spomen ploče bili su hrvatski branitelji, vatrogasci, POT, KUD Mičevec, brojni mještani i Tihomirova obitelj.Tihomir Bučarić rođen je 25. svibnja 1969. godine, a poginuo je 27. veljače 1994. godine. Bio je pripadnik I. gardijske brigade “Tigrovi” te nositelj Spomenice Domovinskog rata. Posthumno mu je dodijeljen čin narednika. U Domovinskom ratu prošao je gotovo sva ratišta.

foto: Vladmir Štarkelj/Facebook