Home Izdvojeno FOTO Osnovnoškolci se natjecali na Turneji radosti

FOTO Osnovnoškolci se natjecali na Turneji radosti

Mališani iz dječjih vrtića kao velika podrška

PODIJELITE

Djeca iz velikogoričkih osnovnih škola danas su se natjecala u graničaru i utrci na 60 metara na Turneju radosti koja je u Veliku Goricu došla zahvaljujući manifestaciji Sportske igre mladih. Više od 400 djece ispred Pučkog otvorenog učilišta natjecalo se za plasman na državnom natjecanju koje se ove godine održava u Savudriji krajem lipnja, a osnovnoškolce su bodrili mališani iz dječjih vrtića.

Roko, učenik 4. razreda OŠ Eugena Kumičića, natjecao se i u graničaru i u utrci. Kaže da bi bilo lijepo otići na četiri dana u Istru, ali priznaje da ima i boljih od njega. – Očekujem da ću možda ići tamo, ali nisam baš siguran, ima jako dobrih natjecatelja koji su bolji možda čak i od mene. Očekujem treće-četvrto mjesto – iskren je bio Roko.Sigurna u pobjedu bila je Viktorija, također učenica 4. razreda OŠ Eugena Kumičića. – Ja se nadam da ću biti prva, vježbala sam doma – rekla nam je Viktorija koja je na natjecanju imala i veliku podršku. – Ja sam Tonka, došla sam podržati prijatelje. Inače sam slomila ruku pa sam došla podržati svoje najbolje prijateljice, Katju i Viktoriju.

U napetim utrkama na 60 metara u dvije kategorije, 2007. godište i mlađi te 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice, pobijedli su Filip Jukić iz OŠ Novo Čiče, Dora Habijančić iz OŠ Vukovina, Gabrijel Rebić iz OŠ Eugena Kvaternika i Laura Devedžić iz OŠ Jurja Habdelića.
Turnir u graničaru popraćen velikim navijanjem iznjedrio je dvije pobjedničke ekipe: Limači i Vučko.

Na Turneji radosti djeci su podršku dali i nogometaši HNK Gorice, dok su predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova provodili kampanju ”Zajedno više možemo – u akciji s policijom”.– Radimo na prevenciji loših čimbenika današnjeg društva koja jako utječu na današnju djecu tako da ih kroz sport, zabavu i edukaciju želimo naučiti dodatnim vrijednostima kao što su važnost recikliranja, prevencije, a sve to, prvenstveno kroz sport – rekla je Tihana Butorac, glasnogovornica Plazma Sportskih igara mladih.

Ponosni što se Velika Gorica našla među 20 gradova u kojima se održava Turneja radosti, bili su i zamjenici velikogoričkog gradonačelnika, Krešimir Ačkar i Ervin Kolarec.

– Počašćeni smo što je udruga Sportske igra mladih iz Splita odabrala ove godine za manifestaciju Veliku Goricu koja je poznata kao grad sporta i entuzijazma prema svim mladim ljudima koji se žele ostvariti u svim svojim sportskim dostignućima. Zahvaljujemo našim ravnateljima, učiteljima i učiteljicama, odgojiteljima koji su ovo prihvatili i doveli svu djecu koja i kroz ovaj vid rastu u zdravom i sportskom duhu u kojem bi i trebali i zbog toga smo jako ponosni – rekao je Ačkar.– Izuzetno sam ponosan i sretan kada vidim brojne naše mlade sugrađane koji su se okupili na ovim Sportskim igrama mladih i uistinu i oni danas potvrđuju i dokazuju da je Velika Gorica grad sporta – rekao je Kolarec.

Turneja radosti otvorena je zajedničkim paljenjem plamena u čemu su sudjelovali Dino Bošnjak, prvak Hrvatske u atletici u srednjim i dugim prugama, zamjenici gradonačelnika Ačkar i Kolarec te Tihana Butorac.

Na Turneju radosti bili su i predstavnici Coca-Cole i Plazme, a svoje štandove s edukativnim materijalima predstavili su članovi Gradskog društva Crveni križ Velika Gorica koji je sudjelovao u organizaciji eventa te su djeca imala priliku naučiti kako pravilno zaviti ranu.